Nakukosmetiikka ja muut kevään kauneustrendit

Probioottivoiteet, treenimeikit ja roskaton kosmetiikka ovat täällä.

Probiootteja ja hyaluronihappoa sisältävä kasvosuihke kosteuttaa ja vahvistaa ihon suojakerrosta. Mádara Infinity Mist Probiotic Essence, 40 e.
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Probiootit

Probiootit ovat tuttuja hyviksiä ruokavaliosta, mutta ne ovat ansainneet paikkansa myös ihonhoidossa. Ja käyhän se järkeen: iholla on oma mikrobikanta, jonka laatua ja siten ihon hyvinvointia probiootit parantavat. Lisäksi ne auttavat ihoa uusiutumaan ja vahvistavat luonnollista suojaa.

Mikä nokkelinta, probioottien ei tarvitse toimiakseen imeytyä syvälle ihoon, vaan ne auttavat jo ihon pinnalla avittamalla ihon omia, hyviä mikrobeja.

Kermaisen pehmeä kuultopuuteri, erittäin söpö! Physicians Formula, Murumuru Butter Blush, Natural Glow, 14,90 e.

Antaa kuultaa

Erittäin hyviä uutisia: mattapintaan ei tarvitse haikailla, vaan voit painella suoraan jumpasta tulleen näköisenä minne vain. Vähän hikinen ja hehkuva on nyt erittäin jees.

Harmi kyllä hiki haihtuu ja voi olla, että treenin jälkeen haluat kuitenkin peseytyä. Ihosta saa hehkuvan perusteellisella hoidolla: hellävaraisella kuorinnalla ja kosteuttavilla ihonhoitotuotteilla. Muista kasvovoiteen lisäksi öljy ja kosteuttava kasvosuihke.

Pikahehkun voi feikata kasvoille meikillä. Satsaa pohjustustuotteeseen, heleään ja kevyeen meikkivoiteeseen ja skippaa mattapuuteri.

Öljypuhdistuskakkua sulatetaan käsien välissä, voide pyöritetään kasvoille ja puhdistetaan kastellulla liinalla. Valmistettu käsityönä Suomessa, Ilona Luonkos Radiant, 29,95 e.

Nakukosmetiikka

Ei tarkoita sitä mitä luulet, vaan pakkauksetonta (eli roskatonta) kosmetiikkaa. Vuonna 2019 tullaan näkemään yhä enemmän zero waste -kauneustuotteita: palasaippuoita, -sampoita, -kasvojenpesuaineita, jopa voiteita. Jos olet joskus siivonnut valunutta sampoota treenikassistasi, saatat ottaa palat ilolla vastaan. Palat saa kulkemaan näppärästi mukana esimerkiksi pienessä saippuarasiassa.

Puna, joka pysyy. Puma x Maybelline Super Stay Matte Ink -huuliväri, 11,90 e.

Treeninkestävää

Iholle hellävaraisinta olisi toki treenata au naturel, mutta jos menet mieluummin salille laittautuneena, älä anna sääntöjen estää. Vedenkestävän ripsarin seuraksi löytyy esimerkiksi vedenkestäviä kulmatuotteita, ja moni kosmetiikkasarja valmistaa muitakin treeninkestäväksi luvattuja tuotteita.

Meikkipohjan suhteen on makuasia, haluaako sali-lookiltaan ennemmin mattaisena pysyvää pintaa vai kevyttä kerrosta meikkiä, joka antaa ihon hengittää.

Seerumikapselit suojaavat ihoa juonteilta. Ecooking Vitamin A Serum in Capsules, 60 kpl/65 e.

Retinoli

Retinoli eli A-vitamiini on kauan tunnettu ja uutta kultakauttaan elävä kauneusvillitys. Retinoli muodostaa iholla retinoiinihappoa, joka uudistaa ja kosteuttaa ihoa sekä auttaa epäpuhtauksien torjumisessa. Retinolia pidetäänkin anti age -tuotteiden kunkkuna.

Jos tuotteessa on retinolia reippaasti, kasvojen iho voi reagoida punoittamalla. Aloita kokeilu siis varovasti ja mieluiten iltaisin, sillä retinoli voi herkistää ihoa auringolle. Muista lisätä repertoaariisi hyvä aurinkosuoja!

Neal’s Yard Remedies tukee muun muassa metsien ja mehiläisten suojelua. Kuoriva puhdistus- ja hoitotuote Wild Rose Beauty Balm, 52 e.

Vastuullisuus

Yhä useampi kauneusbrändi julkistaa vastuullisia tuotesarjoja tai lanseeraa koko brändin kattavia uudistuksia, jotka tekevät toiminnasta aiempaa eettisemmän. Pakkauksia valmistetaan kierrätysmuovista tai muovista, joka voidaan kierrättää. Kasvojen ja vartalonpesuaineista ja muista viemäriin päätyvistä tuotteista kehitetään biohajoavia, ja mikromuovin käyttäminen kuorinnoissa on auttamattoman vanhentunut käytäntö.

Jos tuotteella on luonnonkosmetiikkasertifikaatti (esim. Ecocert tai Cosmebio), se on paitsi ympäristöystävällinen, usein myös myös raaka-aineiden tuottamisen työolot on huomioitu. Tuotteista voi etsiä myös Reilun kaupan sertifikaattia. Tarkkana ostoksilla siis!

Tilaa Fit!

Lue myös:

Edullista luonnonkosmetiikkaa treenikassiin – valitsimme 10 parasta tuotetta

7 kosmetiikkatuotetta, joissa voit pihistää

Katja Kokko: Anteeksi antaminen toi rentouden elämääni

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia, Puma X Maybelline ja valmistajat