Katja Kokko on luonnonkosmetiikkaan erikoistunut kosmetologi, meikkaaja ja joogaohjaaja.

Katja Kokko: ”Anteeksi antaminen toi rentouden elämääni”

Luonnonkosmetiikkaan erikoistunut kosmetologi, meikkaaja ja joogaohjaaja Katja Kokko oppi, kuinka anteeksi antaminen muutti elämää.

Onko sinulle joskus käynyt elämässä niin, että sinua on loukattu ja anteeksiantaminen tuntuu vaikealta? Mieti asiaa hetki. Jos mahdollista, selvitä asiat. Anteeksi antaminen nimittäin voi vaikuttaa elämääsi suuresti.

Aidon kauneuden asiantuntija ja holistisen hyvinvoinnin vaikuttaja Katja Kokko kertoo, kuinka hänelle kävi, kun antoi anteeksi.

”Minulla on kymmenen vuoden jooga- ja meditaatiotausta, joten mietin paljon omia käyttäytymismallejani ja tunteitani. En ollut kuitenkaan tajunnut, miten vaikeaa anteeksi antamainen on. Minua loukattiin todella pahasti, ja se kalvoi minua välillä jopa hetkinä, kun koin mielettömiä onnentunteita.

Anteeksi antaminen on vaatinut oman haavoittavuuden näyttämistä toiselle, mutta se on kannattanut.

Tajusin, että minun on pakko tehdä asialle jotain tai muuten sairastun. Tunteethan ovat meidän kehossamme, ja jos niitä ei pysty ilmaisemaan, ne vaikuttavat sekä kehoon että koko elämään negatiivisesti.

Kun käsittelin asian minua loukanneen ihmisen kanssa ja uskalsin antaa anteeksi, kaikki palaset alkoivat loksahdella paikoilleen niin työssä, ihmissuhteissa kuin rakkaudessakin. Koin rauhaa ja rakkautta joka solullani.

Anteeksi antaminen on vaatinut oman haavoittavuuden näyttämistä toiselle, mutta se on kannattanut. Olen saanut rentouden elämääni, ja se näkyy ilmeisesti muillekin: ihmiset kommentoivat viikoittain, että hehkun ulkoisesti. Oman kokemukseni myötä toivoisinkin ihmisten oppivan kohtamaan ja käsittelemään myös vaikeita tunteita sekä olemaan myötätuntoisia sen sijaan, että he kantavat vihaa ja katkeruutta sisällään.”

Tilaa Fit!

Lue myös

Vaivaako outo väsymys? Näin Monna Pursiainen saa energiaa

Näyttelijä Sonja Sorvola: Näin selätän stressin

Teksti Maiju Karhunen
Kuvat Fabian Björk