Anni Vuohijoki
Painonnostaja Anni Vuohijoki pitää huolta lähipiiristään.

Painonnostaja Anni Vuohijoki: ”Voin muuttaa vain itseni käytöstä”

Painonnnostaja Anni Vuohijoki on oppinut käyttämään sanoja kiitos, anteeksi ja ole hyvä.

Anni Vuohijoki, 30, on oululainen painonnostaja, joka on uransa aikana voittanut muun muassa pronssia Bukarestin EM-kisoissa vuonna 2018. Itsetutkiskelun kautta hän on opetellut olemaan parempi versio itsestään.

Apua voi pyytää, jos auttaa

”Elämäni ei ole ollut kaikista ruusuisinta, joten viimeisen kymmenen vuoden aikana olen opetellut tuntemaan itseäni ja pohtinut tarkemmin sitä, minne olen matkalla. Olen oppinut käyttämään sanoja kiitos, anteeksi ja ole hyvä.

En voi muuttaa kenenkään muun kuin itseni käytöstä. Siksi pyrin elämään niin, että kohtelen muita kuten haluaisin itseäni kohdeltavan. Vaikka väsyttäisi, enkä jaksaisi lähteä heittämään autolla kaveria lentokentälle, yritän muistaa, että saatan tarvita joskus vastaavaa palvelusta. Apua voi pyytää, kunhan on itsekin avuksi.”

Anni Vuohijoki keskittyy lähipiiriinsä

”Minulla on usein kiire, mutta koetan pitää mielessäni sen, miten paljon iloa äitini ja mummini saavat puheluista. Yhteydenpitoon käytetty 15 minuuttia on todella pieni hinta siitä, miten hyvä mieli puhelimessa puhumisesta tulee.

Olen myös aloittanut kirjeenvaihdon kummipoikani kanssa. Kirjoitamme toisillemme yleensä muutaman viikon välein. Kirjeenvaihto on mahtavaa, sillä kirjeiden välityksellä saan annettua kummipojalleni elämänohjeita ja hän puolestaan pääsee harjoittelemaan käsialaa.

Minun on ollut vaikea hyväksyä se tosiasia, etteivät kaikki pidä minusta. Olen kuitenkin tajunnut, ettei muiden ihmisten mielipiteisiin voi vaikuttaa. Sitä paitsi koko maailmaa ei voi pelastaa, joten on parasta keskittyä omaan ja lähipiirin jaksamiseen.”

Tilaa Fit!

Lue myös:

Katja Kokko: ”Anteeksi antaminen toi rentouden elämääni”

Näyttelijä Sonja Sorvola: Näin selätän stressin

Hyvinvointivalmentaja Anni Vallius neuvoo, kuinka löydät motivaation

Teksti Maiju Karhunen
Kuvat Fabian Björk