Helppo hengitysharjoitus

Moni unohtaa olemisen perusasiat, kuten kunnollisen hengittämisen. Etenkin naisilla on taipumus vetää jatkuvasti vatsaa sisään ja hengitellä hätäisesti kropan yläosalla niin, että vatsa ei vahingossakaan hievahda – ikään kuin olisi koko ajan henkinen korsetti päällä.

Arjen tohinassa keho voi mennä huomaamatta solmuun. Vatsa jumittaa, uni on levotonta, ohimoita kiristää. Energia on vähissä, ja päivän rasituksista palautuminen on vaikeaa.

Vapauta hengityksesi tekemällä tämä pieni rentoutusharjoitus päivittäin vaikka työpöydän äärellä ja huomaat muutoksen.

1. Istu ryhdikkäästi mutta mukavasti niin, että jalat ovat tukevasti maassa ja kädet rennosti sylissä. Sulje silmät ja tasaa hengityksesi. Hengitä sisään ja ulos rauhallisesti noin 12 kertaa minuutissa. Anna ilman kulkea sisään nenän kautta ja ulos suun kautta. Ajattele hengitystä virtana, joka kulkee läpi kehosi ylhäältä alas.

2. Nosta kädet vatsan päälle ja keskity kosketukseen. Anna pallean ja vatsan kohoilla tasaisesti ja kehosi laajeta jokaisella sisäänhengityksellä vapaasti. Käytä koko kroppaasi ja hengitä ajatuksella alavatsaan asti. Tältä hengityksen pitäisi tuntua!

3. Nosta kädet olkavarsille ja keinuttele itseäsi hitaasti sivusuunnassa. Anna hengityksen toimia liikkeen moottorina. Tunnustele, kuinka paino vaihtuu puolelta toiselle. Siirrä sitten kädet polville ja jatka keinuttelua eteen ja taakse minuutin ajan.

ASIANTUNTIJANA Satu Söderström-Ruottinen
LISÄTIETOJA www.rentoutusterapiayhdistys.net

 

Lue myös nämä:

Katja Kokko: ”Anteeksi antaminen toi rentouden elämääni”

Treeniä armollisesti – miten löytyy rentouden ja itsekurin tasapaino?

Tee jotain turhaa ja 4 muuta toimivaa rentoutusvinkkiä