10 hyvää syytä venytellä

Venyttely on palvelus kehollesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Palautuminen nopeutuu.

Liikunta ja etenkin voimaharjoittelu lyhentää lihaksia. Venyttely palauttaa lihakset lepopituuteen, parantaa lihasten verenkiertoa ja vauhdittaa kuona-aineiden poistumista.

2. Lihastasapaino parantuu.

Kireiden lihasryhmien venyttely ja velttojen lihasryhmien vahvistaminen parantaa lihastasapainoa ja ennaltaehkäisee monia tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

3. Kunto kohenee.

Venyttely edistää palautumista, ja palautuminen on välttämätöntä kunnon kehitykselle. Jos ei malta palautella, ajaa elimistönsä pahimmillaan ylirasitustilaan.

4. Vammariski pienenee.

Lihasten elastisuus ja liikkuvat nivelet auttavat ehkäisemään revähdyksiä. Kun liikkuvuus on hyvä, on esimerkiksi helpompi tehdä voimaharjoitusliikkeet oikein.

5. Tukiranka tykkää.

Ryhdikäs kehon asento on taloudellinen, sillä sen ylläpitäminen ei kuluta ylimääräistä energiaa eikä kuormita tukirankaa kohtuuttomasti.

6. Ryhti reipastuu.

Asentosi on ylväs ja askeleesi joustava. Hassumpi vaikutus ei ole sekään, että vaatteet näyttävät hyviltä ryhdikkään ihmisen yllä.

7. Kehonhallinta kohentuu.

Liukkaalla kelillä et todennäköisesti telo itseäsi helposti, sillä lihaksesi ovat elastiset ja tarvittaessa valmiit tekemään nopeitakin korjausliikkeitä.

8. Ajatus kulkee.

Venyttelytauko esimerkiksi työpäivän lomassa parantaa lihasten verenkiertoa, mikä terävöittää myös tarkkuutta, havainnointikykyä ja työtehoa.

9. Liikkuvuus paranee.

Pystyt kurkottelemaan tavaroita ylähyllyltä ja nostelemaan kauppakasseja ja taivut kyykkyhippaan lasten kanssa. Aktiivisesti käytetyt nivelet toimivat hyvin vielä vanhempanakin.

10. Voit hyvin.

Venyttelyhetki on tilaisuus elvyttää paitsi kudoksia, myös mieltä. Samalla kun huollat kehoasi, opit tunnistamaan kehosi viestit siitä, kaipaako se liikuntaa vai lepoa.

 

Lue myös nämä:

Venytkö yli rajojen? Testaa, onko sinulla yliliikkuvat nivelet

Sormet varpaisiin näillä venytyksillä

Venytykset laiskalle – tee ainakin nämä