Janni Hussin rennot venytykset sopivat myös laiskalle notkistelijalle.

Venytykset laiskalle – tee ainakin nämä

Dynaamiset ja letkeät venytykset jaksaa tehdä saamatonkin kehonhuoltaja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Treenaa näin

Lämmittele kevyesti ennen venytyksiä. ➤ Tee yksi sarja kaikkia liikkeitä putkeen. ➤ Pidä 45–60 sekunnin tauko. ➤ Tee yhteensä kolme kierrosta.

 

1 Lonkankoukistus ja hyppy

Venytä lonkankoukistajaa toinen jalka koukussa edessä ja toinen suorana takana. Pidä muutama sekunti ja hyppää sitten jalat toisin päin. Venytä jälleen kolmesta neljään sekuntia. ➤ Toista liike kummallekin puolelle 8 kertaa.

 

Liike venyttää lonkankoukistajia.

 

 

2 Skorpioni

Asetu vatsamakuulle ja ojenna kädet suoriksi sivuille. Tuo toinen jalka koukussa kohti vastakkaisen puolen kättä ja palauta liike hallitusti keskelle. ➤ Toista liike molemmille puolille viisi kertaa.

 

Liike avaa alaselkää ja venyttää rintaa.

 

3 Pumppaava kävely

Asetu seisomaan pieneen haara-asentoon ja kurota sormilla kohti lattiaa. ➤ Ota pieniä askelia eteen ja pumppaa yläkroppaa. Kohota ylävartaloa, kun jalka nousee takana lattiasta, ja kun jalka laskeutuu edessä alas, laske ylävartaloa alemmas ja käsiä lattiaan.

➤ Kävele 12 askelta kummallekin puolelle.

 

Liike venyttää takareisiä.

 

 

4 Ylöskurkotus

Mene kyykkyyn ja avaa rintaa yksi puoli kerrallaan niin, että toinen käsi pysyy maassa ja toinen kurkottaa sivun kautta ylös kohti kattoa. Palauta käsi alas toisen viereen. ➤ Pidä katse kurkottavan käden suuntaisena. ➤ Toista kahdeksan kertaa molemmille puolille.

 

Liike avaa rintarankaa ja lonkkia.

 

5 Kyykkypumppaus

Laskeudu kyykkyyn ja paina kämmenet maahan. Suorista jalat, pidä kämmenet maassa ja tunne venytys takareisissä. Palaa kyykkyyn. ➤ Vuorottele kyykkyä ja suorien jalkojen asentoa muutaman sekunnin välein. ➤ Toista kymmenen kertaa.

 

Liike venyttää taka- ja sisäreisiä sekä lonkkia.

 

 

 

Toppi ja trikoot Björn Borg, tossut New Balance

 

Teksti Janni Hussi