Tavoitteena hyvä peppu ja pakarat? Syö näin

Pelkät kyykyt eivät riitä! Pakaroita ja peppua treenaavan kannattaa myös vilkaista ruokavalioon. Tässä viisi hyvää vinkkiä.

Koska tarkoituksemme on kasvattaa lihasta eikä läskiä, on supertärkeää, että syöt oikein ja riittävästi. Peppua ja pakaroita treenaavan kannattaa siis pitää nämä vinkit mielessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Syö reilusti

Jos olet jo treenannut tiukasti ja saanut tuloksia ja lihasmuotoja, pyri noin puolen kilon painonnousuun kuukaudessa. Silloin voit olla varma, että massa menee oikeaan paikkaan. 

Jos kropassasi on rasvaa sen verran, että peppua tai kylkiä nipistämällä näppien väliin jää reilusti pehmeää, eikä  sinulla ole pitkää salitaustaa, saat tuloksia, vaikka paino laskisi hieman. Peppusi siis kasvaa kauniisti, vaikka söisit siististi. Pakarat saavat vihdoin muotoa!

2. Hiilareita nassuun!

Kovaa treenaavalla proteiininsaanti ei yleensä ole ongelma, pikemminkin hiilareista on pulaa. Jos kropassasi on reilummin rasvaa, syö leipää, pastaa, riisiä, perunaa, puuroa ja muita hiilarinlähteitä parilla aterialla päivässä.

3. Anna protskua pakaroille!

Syö proteiinia 1,5–2 grammaa painokiloa kohti päivässä, niin lihaskasvu ei jää ainakaan protskuista kiinni. Suuremmista määristä ei ole iloa. 

4. Muista hyvät rasvat

Jos pyöreät pakarat ovat toivelistalla, sanomattakin on selvää, että lautasella tulee olla reilusti kasviksia sekä hyviä rasvoja, kuten siemeniä, pähkinöitä, kasviöljyä ja rasvaista kalaa. 

5. Älä syö liikaa lisiä

Palautusjuoma salitreenin päälle on loistoapu peppua ja pakaroita kasvattavalle treenaajalle. Kokenutta treenaajaa auttaa myös kreatiinimonohydraatti, joka tuo lisäpotkua ja tehostaa rasvattoman painon nousua. Urheiluravinteet eivät kuitenkaan koskaan ratkaise, kehitytkö vai et.

Lue myös:

Nyt polttaa! Vaihda tehokkaampaan jalkatreeniin

 

Teksti Timo Haikarainen