Hyvinvointiviikonloppu: Monna ja Fit-jengi kokoontuivat Hyvinkään Sveitsiin

Fit-lehti järjesti yhdessä Monna Pursiaisen kanssa lokakuussa Hotel Sveitsissä treeniviikonlopun, jonka ohjelmaan kuului monipuolisia treenejä ja hyvinvointiluentoja niin nukkumisesta kuin arkiaktiivisuudestakin.

Lokakuun 11.−13.10.2019 järjestettiin Fit-lehden ja hyvinvointivaikuttaja Monna Pursiaisen hyvinvointiviikonloppu Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä. Paikalla oli lähes neljäkymmentä Fitin lukijaa ja Monnan seuraajaa.

Hotel Sveitsin monipuoliset palvelut ja sijainti lähellä luontoa auttoivat suunnittelemaan monipuolisen ohjelman treeneineen ja luentoineen.

Viikonloppu täynnä treeniä

Kun treeniviikonlopusta on kyse, alkoi perjantai-ilta heti tervetulotilaisuuden jälkeen Monnan kehonpainotreenillä. Hikisen tunnin jälkeen maistui hotellin Keittiöpäällikön Sporttibuffa, josta löytyi monipuolisen salaattivalikoiman lisäksi sopivasti hiilareita ja proteiinia kuntoilijoiden tarpeeseen. Viikonlopun ruokailut saivat osallistujilta kiitosta monipuolisuudestaan ja maukkaudestaan. Vaikka treenattiin kovaa, nälkä lähti.

Aikainen herätys ja pulahdus Sveitsin uimalaan starttasi lauantain.  Tunnelmavalaistuksen vaihtuvat värivalot ja typötyhjä uimahalli ainoina polskijoinaan tarmokas Fit-jengi oli mukava kokemus. Ja mikä parasta: Monnan Hydrobic terapia-altaassa karisti pienen väsymyksen ja sai aineenvaihdunnan jylläämään.

Aamupäivän porrastreeneissä pistettiin jalat töihin.

Hotellin monipuolinen, kauniisti katettu aamiainen tuskin jätti ketään nälkäiseksi − tankata kannattikin, sillä treeniä riitti iltaan asti. Monna veti tehokkaat mutta yksinkertaiset porrastreenit Hyvinkään Sveitsin entisen mäkihyppytornin kupeeseen rakennetuilla kuntoportailla. Pienryhmissä syntyi lopussa mukavaa kilpailua aikaa vasten, kun testattiin kuka ehtii rampata portaita ylös ja alas eniten. Treenin loputtua kaikki kyllä tiesivät treenanneensa.

Illalla treenattiin vielä FitParkin tiloissa, jonne Monna oli suunnitellut monipuolisen circuit-treenin. Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, ja jokainen ryhmä treenasi kullakin pisteellä 15 minuuttia. Yhdessä pisteessä Monna veti nopeatempisen tabata-treenin, toisessa pisteessä hyödynnettiin kuntosalin laitteita kiertoharjoittelussa ja kolmannessa vedettiin viiden minuutin spurtteja juoksumatolla, crosstrainerilla, kuntopyörällä tai soutulaiteessa. Illan päätteeksi rauhoiteltiin kehoa tunnin verran venyttelemällä.

Luentoja hyvinvoinnista

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ei ole pelkkää treenamista, joten ohjelmaan oli sisällytetty painavaa asiaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, arkiaktiivisuudesta sekä nukkumisesta.

Treenin lisäksi Monnan ja Fitin treeniviikonlopun aikana paneuduttiin mm. hyvän unen saloihin Tempurin asiantuntijan opastuksella ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin Monnan johdolla.

 

Tempurin asiantuntija Heli Norppa piti Aikuisten unikoulun, jossa paneuduttiin hyvän unen saloihin, kuten nukkumisergonomiaan ja unen huoltoon. Tempurin asiantuntijoiden avustuksella Fit-jengi pääsi myös kokeilemaan, miltä Tempurin kehoa muotoihin asettuvat tyynyt ja patjat käytännössä tuntuvat.  Samalla opittiin käyttämään Tempurin Pallukka-hierontavälinettä, joka hieroo pois jännitykset ja lihaskivut niskasta, hartioista, selästä ja jaloista.

Hyvinvointiviikonlopun osallistujat saivat mukaansa lahjakassin, josta löytyi Tempurin Pallukka-hierontaväline, Myllärin Hyvän mielen granolaa, Stasherin välipalapussukka sekä SmellWellin hajusyöpöt, jotka voi sujauttaa treenikenkiin tai -kassiin.

Sunnuntaina annettiin tilaa palautumiselle. Aamulla Monna veti ryhmälle rentouttavan kehonavauksen ja luennoi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osa-aloista ja motivaatiosta.

Ennen viikonlopun päätöstä osallistujat saivat lahjakassin, josta löytyi muun muassa Tempurin Pallukka.