vatsalihakset voimapallo

Vatsalihakset töihin: Kierto istuen voimapallolla

Voimapallon kanssa tehtävät vatsakierrot vahvistavat vatsalihaksia ja haastavat lanneselkää tukevia selkälihaksia.

Vatsalihakset, kuten muutkin lihakset vaativat vahvistuakseen riittävästi vastusta ja dynaamista liikettä. Suurin osa perinteisistä istumaannousuliikkeistä ovat kevyitä eivätkä ne sen takia saa aikaan suuria muutoksia lihaksissa. Kevyiden liikkeiden helpottuminen johtuukin enemmän tekniikan parantumisesta kuin lihasten vahvistumisesta.

Voimapallo on hyvä tapa lisätä vatsalihasten vahvistumiseen tarvittavaa vastusta. Kierto istuen voimapallolla vahvistaa vatsalihaksia ja haastaa lanneselkää tukevia selkälihaksia. Kiertoliike lisää vinojen vatsalihasten osuutta treenissä.

Ota tekniikka haltuun

  1. Asetu istumaan maahan ja ota voimapallo syliisi. Pidä vatsa sisällä ja lähde kiertämään palloa puolelta toiselle. Leuka pysyy rinnassa ja lanneselkä suorana.
  2. Aloita ensin pienillä kiertoliikkeillä ja pidä pallo mahdollisimman lähellä vartaloa. Kun liike tuntuu sujuvan, voit lisätä vastusta.
  3. Voit tehdä liikkeestä haastavamman myös viemällä palloa kauemmaksi kehosta. Pidempi vipuvarsi lisää liikkeen rasittavuutta ja asettaa lisää haasteita rankaa tukeville lihaksille. Lisää vipuvartta vasta, kun liike on hyvin hallussa ja lanneselkä pysyy kontrollissa.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Janni Hussi näyttää, kuinka saat vatsalihakset vahvoiksi

Toiveissa timmit vatsalihakset? 6 väärää luuloa vatsatreenistä

Rutistus laitteessa vai lattialla? Asiantuntija paljastaa, kumpi vatsalihasliike on parempi

Teksti Lauri Kalima
Kuvat Else Lautala