Saatko päänsärkyä treeneistä?

Jos päätäsi alkaa kivistää treenin jälkeen tai jopa sen aikana, tsekkaa tämä lista.

Treenipäänsäryn yleisimmät syyt:

  1.  Korkea verenpaine. Arvojen tulisi olla alle 135/85 mmHg. Vaikka verenpaineesi olisi normaalirajoissa, saattaa stressi nostaa lepopaineesi tasoa sen verran, että se tuntuu treenin aikana tai jälkeen päänsärkynä. Erityisesti kovatehoinen kuntosaliharjoittelu ja intervallitreeni nostavat verenpainetta ja aiheuttavat sen nopeaa vaihtelua. Silloin myös matala verenpaine saattaa aiheuttaa huimausta ja päänsärkyoireita.
  2. Myös matala verensokeri voi aiheuttaa päänsärkyä. Varmista, että syöt kunnolla treenin jälkeen ja iltapalalla. Katso, että mukana on hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten leipää, pastaa tai riisiä. Hiilarien lisääminen voi auttaa myös nukkumaan paremmin.
  3. Nestehukka on myös potentiaalinen syy. Varmista, että juot päivän aikana vähintään 1,5 litraa nestettä ja että juot treenin aikana 0,5–1 litraa riippuen treenin tehosta ja lämpötilasta.
  4. Tee aina noin 10–15 minuutin loppuverryttely. Etenkin, jos harjoitus on vetänyt lihakset kovasti maitohapoille. Nekin voivat aiheuttaa pääkipua äärimmäisen kovan treenin aikana ja heti sen jälkeen.