Punttikonkareiden tehokikat

Ota haltuusi kaksi erikoistekniikkaa, joilla treenisi tehostuu ja lihaksesi kasvavat nopeammin.

1. Pakkotoisto

Näin se käy:

Teet esimerkiksi tiukkaa hauissarjaa, ja kun voimasi alkavat loppua, kaverisi nostaa tankoa ollen kevyesti apunasi. Saat painon ylös ja jarrutat sen alas. Lähdet uuteen yritykseen ja liikkeen hyytyessä kaveri avustaa jälleen juuri sen verran, että saat tehtyä toiston. Tätä kutsutaan pakkotoistoksi.

Miksi ja kenelle?

Pakkotoistoilla saadaan lihas väsymään paremmin kuin omin voimin olisi mahdollista. Kroppa puskee verenkiertoon enemmän hormoneja, jotka polttavat rasvaa ja tukevat lihaskasvua. Myös kaverin tsemppi saa puskemaan. Koska pakkotoistot uuvuttavat, niitä kannattaa käyttää harvoin ja vain yhdessä liikkeessä per treeni.

2. Supersarjat

Näin se käy:

Supersarjoissa tehdään kaksi liikettä peräkkäin, esimerkiksi penkkipunnerruksen päälle vedetään heti etunojapunnerrus. Tässä tyylissä rassataan samaa lihasta, toinen vaihtoehto on tehdä sarjoja vuorotellen vastalihaksille eli esimerkiksi rinnalle ja selälle tai hauiksille ja ojentajille.

Miksi ja kenelle?

Samalle lihasryhmälle tehtävillä supersarjoilla lihaksen saa väsytettyä mahtavasti. Kun liikettä vaihdetaan välillä, lihassolut ja hermosto tekevät eri tavalla työtä ja lihasta voi väsyttää entistä paremmin. Vastalihaksille tehtävät supersarjat säästävät aikaa ja nostavat sykettä, sillä liikkeessä ollaan koko ajan. Tämä tekniikka sopii, jos haluat saada samaan aikaan lihasmuotoja ja parantaa kestävyyttä. Koko punttitreenisi voi perustua vaikka aina vastalihasten supersarjoihin!