Nanna Karalahti purkaa vaikeaa elämäntilannetta hikitreenillä

Nanna Karalahti kertoo, miten on saanut apua liikunnasta silloin, kun on vaikeaa.

”Viime viikot olen elänyt haastavassa elämäntilanteessa. Välillä olen tuntenut vihaa, välillä tuskaa ja välillä puhdasta väsymystä.

Mielenterveyteni on ollut lujilla. Onneksi tiedän, että pahaa oloa voi aina yrittää karkottaa treenaamisella. On se ennenkin auttanut! Niinpä vaikeina hetkinä olen tarttunut kotona kahvakuulaan tai häipynyt salille. Hengästyttävän treenin jälkeen olen tehnyt aina saman havainnon: Näen asiat paljon kirkkaammin.

Pääsen hetkeksi irti jankkaavista ajatuksista. Pystyn katsomaan omaa tilannettani kauempaa. Vaikutus on ihmeellinen. Joihinkin hetkiin apu on tullut täysin vastakkaisesta lajista. Voimajoogat ovat saaneet jäädä väliin, mutta sen sijaan olen kuunnellut itseäni ja valinnut rauhallisia yin-joogan liikkeitä.

Vaikka lempeä jooga on kaikkea muuta kuin hikistä sykkeenkohotusta, lopputulos on, ihme kyllä sama kuin rankassa treenissä: selkeä, rauhallinen ja kirkas mieli, joka tekee olon keskittyneeksi ja saa minut puntaroimaan tarkemmin sanojani.

”Täytyy oppia kuuntelemaan itseään”

Mutta on myös päiviä, jolloin liikkuminen jää rauhalliseen kävelylenkkiin. Minulle ne eivät ole kuitenkaan treenitaukoja. Ajatuskin on minulle vieras, koska urheilen silloin, kun itsestä niin tuntuu. Siitä juuri on kyse: täytyy oppia kuuntelemaan itseään.

Joskus näen työssäni, kun asiakkaani rehkii tuskaisena tai vihaisena. Joillekin joudun sanomaan, että nyt rauhoitutaan. Stressihormonit eivät laske itseään rääkkäämällä. Raudan kolistelu saa silloin odottaa.

Elämä on jatkuvasti jonkun sortin muutoksessa. Toiset muutokset ovat odotettuja, toiset opetuksia. Olen aina pyrkinyt ajattelemaan positiivisesti. Sillä voimalla menen eteenpäin nytkin. Treeni on osa voimaani.”

Lue myös:

Nanna Karalahti ilmoitti blogissaan eroavansa Jere Karalahdesta

Fitin kansimalli Nanna Karalahti: ”Luotan itseeni kaikessa, mitä teen”

Liikunta auttaa, kun stressaa