Näin saat kiinteän vatsan

Treenaa ja syö oikein. Näillä ohjeilla et voi epäonnistua.

Rasva palamaan liikkumalla

1. Tee vähintään kaksi aerobista treeniä viikossa.

a) Tunnin mittainen peruskestävyyslenkki, jonka aikana pystyt puhumaan puuskuttamatta.

b) Toisella kerralla syke kannattaa vetää lähelle maksimia 30 sekunnin intervallispurteilla. Juokse 6–8 kertaa ja pidä reilun minuutin palautukset.

2. Koko kropan kuntosalitreeni tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa rasvanpoltossa.

3. Kokeile fitnessurheilijoiden suosimia aamulenkkejä 3–5 kertaa viikossa. Juo kuppi kahvia ja lähde superreippaalle 30–45 minuutin kävelylle. Syö vasta sen jälkeen aamiainen.

Siisti ruoka­valiosi

Treeni kiihdyttää verenkiertoa ja rasvan palamista, mutta pelkän vatsatreenin aiheuttama rasvan­poltto ei riitä keskivartalon kiristämiseen. Tehokkainta rasvanpolttoa on oikeanlainen syöminen:

1. Syö hieman vähemmän kuin kulutat.

2. Syö reilusti kasviksia, runsaasti hyvälaatuisia proteiineja, kuten lihaa, kalaa, kanaa ja maitotuotteita, riittävästi hyviä rasvoja sekä melko niukasti hiilihydraatteja.

3. Karkit, pullat ja muut sokeriherkut kannattaa jättää kokonaan väliin.

4. Syö 5–6 kertaa päivässä.

Mistä tiedät, oletko oikeilla linjoilla?

Saat sen selville seuraamalla kehittymistäsi. Tsekkaa aamupainosi pari kertaa viikossa. Sen pitäisi tulla hitaasti alaspäin.

Jos ylimääräistä on kertynyt enemmän, puolesta kilosta kiloon viikossa on sopiva tahti. Viimeisten kilojen karistamisessa taas 0,25–0,5 kiloa viikossa on hyvä vauhti.

Vaa’an lisäksi tarvitset mittanauhan. Etsi kyljestäsi alin kylkiluu ja mittaa vyötärönympäryksesi. Mittaa myös vyötärösi levein kohta alavatsasta. Se kertoo alavatsan rasvan ja jenkkakahvojen sulamisesta.

Jos mitat eivät pienene, ruokavaliota pitää vielä viilata.