Näin löydät hyvän hierojan

Hierontaan pitäisi päästä, mutta miten löytää se oikea?

HYVÄ HIEROJA…

LÖYTYY googlettamalla ja muiden suosituksia ja kokemuksia kyselemällä. On hyvä merkki, jos aikaa ei saa heti seuraavalle päivälle – joku muukin tykkää.

HALLITSEE eri tekniikoita ja päivittää koulutustaan. Näin hänellä on hyvät valmiudet reagoida erilaisiin tarpeisiin. Urheiluhierontaan erikoistuneet ymmärtävät liikkuvan ihmisen arkea, vaivoja, ja mitä suoritukseen, kuten maratonille valmistautuminen ja palautuminen vaativat. Hierojat kertovat nettisivuillaan usein harrastuksistaan ja jos ne menevät yhteen omiesi kanssa, tarpeesi tulevat todennäköisesti paremmin ymmärretyiksi.

ALOITTAA kattavalla haastattelulla: mitä liikuntaa harrastat, millaista työtä teet, mitä vaivoja on ollut, milloin ja missä asennoissa ne pahenevat. Näin päästään selville yllättävistäkin asioista. Kireät pakarat voivat johtua jatkuvasta risti-istunnasta tai jopa tiukasta, jalkoja istuma-asennossa jäkittävästä, hameesta.

USKALTAA tutkia ja käännellä asiakasta asennosta toiseen. Esimerkiksi oireilevan polven kipu pitäisi pystyä provosoimaan hierontapöydällä esiin, jotta päästään hieromaan kivun aiheuttajaa eikä pelkästään seurausta.

KERTOO mitä hän tekee ja miksi.

ANTAA lihashuolto- ja jumppaohjeita kotiin, etenkin jos kärsit kivuista ja vaivoista.

OHJAA fysioterapeutille, kiropraktikolle, osteopaatille tai lääkärille, jos ei itse pysty auttamaan.

MUISTA, että jokaisella hierojalla on oma kädenjälki ja joskus pitää käydä muutamalla ennen kuin itselle mieluisa löytyy. Jatka etsimistä, jos hieronta on joka kerta samanlainen eikä tarpeillesi räätälöity.