Mikä on tehokkain lämmittelylaite?

Puoli tuntia aikaa ja lämmittelylaitealueella on väljää. Jos haluan mahdollisimman sähäkän treenin, minkä vehkeen valitsen?

Minkä tahansa salilaitteen teho riippuu tietysti siitä, miten rivakasti sitä käyttää, mutta nyrkkisääntö on, että paras laite on se, joka eniten ja kokonaisvaltaisimmin liikuttaa isoja liharyhmiä. Tässä ykköspallille pääsee vanha kunnon soutulaite. Napakka ponnistus jaloista ja veto hartioista saa pulssin ylös ja lihakset töihin. Kun haluaa vielä ekstratehoja, peppua kannattaa liu’uttaa mahdollisimman lähelle kantapäitä ja sitten taas luistella kauas taakse. Lavat täytyy vetää kunnolla yhteen.

Hyvänä kakkosena tulee juoksumatto, kunhan vauhtia ja kaltevuutta on riittävästi. Kuvittele itsesi kymmenen senttiä pidemmäksi, niin keskikroppa pysyy topakkana. Kädet myötäilevät keskivartalon luontaista pientä kiertoa.

Crosstrainer eli ellipsilaite on sekin hyvä, sillä töissä ovat alakropan lisäksi kädet ja keskivartalo. Kun laitteessa pääsee vauhtiin, se kuitenkin pyörittelee itse itseään, joten vastusta on naputeltava reilusti. Unohda välillä jalat ja aktivoi käsiä, niin saat koko kropan töihin. Stepperikään ei ole hassumpi, jos irrotat kädet ja haet jämäkän tuen vatsaan.

Kuntopyörällä voi polkea hissukseen ja lueskella Fitiä, mutta koska yläkroppa lekottelee, jätä pyörä tehopäivänä väliin. Tosin jos kyseessä on spinningpyörä, turbovaihteen saa päälle käyttämällä lukkopolkimia ja nousemalla välillä ylös.

Mikset yhdistelisi! Lämmittele ensin stepperillä, jatka crossarilla, rauhoittele hetki kuntopyörällä ja purista mehut irti soutulaitteessa. Jäähdyttele lopuksi kevyellä vastuksella lempilaitteessasi.