Maksimoi kalorinkulutus

Jos haluat maksimoida treeneissä kuluvien kalorien määrän, tsekkaa nämä neljä vinkkiä!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Ole nopea, ehdit enemmän

Tempo on kaloreita tuhoavan tehotreenin avainasia. Kilometrin kävely ja juoksu kuluttavat suunnilleen saman määrän, mutta juosten ehdit samassa ajassa huomattavasti pidemmälle.

2. Rassaa isoja lihasryhmiä

Nyt unohdetaan hauiskäännöt ja pienet nypyttävät vatsarutistukset. Ajattele lihaksiasi isona koneena, joka kuluttaa energiaa. Hauiksissa koneen koko, eli lihasmassan määrä, on vain 2–3 kiloa per käsi. Reisissä koneella on kokoa 2–3 kertaa enemmän. Keskity siis liikuttamaan isoja
lihasryhmiä, kun haluat maksimoida kalorinkulutuksen.

3. Pompi kalorit pois

Jalat ilmaan! Tehokkaan hyppysarjan aikana kalorinkulutus nousee moninkertaiseksi esimerkiksi juoksuun verrattuna. Hypyissä kropan painopistettä nostetaan nopeasti jopa kymmeniä senttejä, mikä kuluttaa valtavan määrän energiaa.
Näin kovaa työtä ei jaksa kauan, joten voit tehdä myös helpompia liikkeitä, kuten naruhyppelyä ja haara-perushyppyjä. Niitä jaksat tehdä minuutin verran läkähtymättä, koska painopiste ei nouse paljon. Silti kalorimittari jatkaa tikitystään.

4. Roihauta jälkipoltto!

Tehokas jälkipoltto vaatii, että lihakset menevät kunnolla maitohapoille treenin aikana. Hapot pukkaavat verenkiertoon reippaasti rasvaa polttavia ja aineenvaihduntaa kiihdyttäviä hormoneja. Lisäksi elimistö poistaa maitohappoja ja lataa lihasten energia- ja happivarastoja, myös ruumiinlämpö on koholla. Siksi kaloreita palaa.