Vriksasana eli puuasento

Fitin joogakoulu: opi puuasento eli vriksasana

Vriksasana eli puuasento on haaste tasapainolle.

Tee puuasento näin:

1/ Lähde liikkeelle seisten. Etsi katseelle kiintopiste ja varmista, että polvissa on pieni koukistus – tämä helpottaa tasapainoa. Vie sitten paino vasemmalle jalalle ja pidä lantio suorana samalla, kun kohotat oikean jalan koukkuun kohti rintakehää. Auta jalkapohja käsien avulla vasemman reiden sisäsyrjälle. Älä anna jalkapohjan tipahtaa polvinivelen kohdalle.

2/ Paina jalkapohjaa sisäreittä vasten ja sisäreittä vasten jalkapohjaa. Tuo uloshengityksellä kämmenet yhteen ja anna rintakehän aueta ja hartioiden laskeutua. Pysyttele tasapainossa 5–10 sisään- ja uloshengitystä. Toista toiselle puolelle.

Puuasento avaa lonkkaa sekä kehittää tasapainoa ja jalkojen voimaa.

puuasento helppo

Helpota

Tee puuasento muuten samoin, mutta pidä jalka pohkeen sivulla tai tuo koukussa olevan jalan varpaat lattiaan. Varmista, että lonkka pysyy aukikierrossa.

puuasento haastava

Haasta

Vahvista keskivartaloa ja nappaa puu­asennossa peukalolla sekä etu-ja keskisormella kiinni oikean jalan isovarpaasta. Nosta koukkujalka rauhallisesti ­sivulle
ja tasapainoile pitämällä jalat ja keski­vartalo vahvoina. Vasen käsi voi ­tulla ­lantiolle. ­Pidä huolta, että oikea hartia ­pysyy ­suorassa hartialinjassa.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Helppoa joogaharjoitusta jokaiseen päivään – 5 helppoa asanaa

Miksi joogassa on niin paljon lapsilta matkittuja asanoita?

Mikä ihmeen metsäjooga? Innostu asanoista Suomen luonnossa

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Isma Valkama
asiantuntijana joogaopettaja Jenni Räikkönen