Hotjooga vs. jooga: kumpi on tehokkaampi kalorinkuluttaja?

Aion aloittaa hotjoogan. Onko kuumassa treenaaminen tehokkaampaa ja palaako kaloreita silloin enemmän kuin normaalilämpötilassa joogatessa?

 

”Jos kyseessä on samanlainen harjoitus molemmissa lämpötiloissa, ei kuumassa treenatessa kulu sen enempää kaloreita kuin normilämpötilassa. Elimistö reagoi kuumuuteen yrittäen kaikin keinoin viilentää sitä esimerkiksi hikoilemalla.

Vaikka suoritus tuntuu kuumassa hotjoogassa raskaammalta ja syke nousee korkeammalle, kehon energiankulutus eli hapenkuljetus pysyy silti samana lämpötilasta riippumatta. Kuumasta lämpötilasta on kuitenkin hyötyä lajeissa, joissa kehoa venytetään paljon, sillä lämpö tekee lihaksista ja nivelistä elastisempia.

Keho sopeutuu yleensä parissa viikossa tavanomaisesta poikkeavaan lämpötilaan. Tästä syystä kilpaurheilijat matkustavat kuumissa olosuhteissa järjestettäviin kisoihin yleensä jo 9–10 päivää etukäteen. Myös muutaman kuukauden hot jooga -tuntien jälkeen keho alkaa tottua kuumaan eikä treeni tunnu välttämättä enää niin raskaalta.”