horoskooppi sudenkuopat

Lipsutko treeneistä tai ruokavalioista? Horoskooppimerkkisi paljastaa sudenkuopat

Sohvaperunointi, kiire tai alkuinnostuksen lopahtaminen – kun tunnistat horoskooppimerkkiisi liittyvät sudenkuopat, on helpompaa olla sortumatta niihin.

OINAS 21.3.–20.4.

Oli kyseessä sitten 10 kilon pudotus tai peruskunnon kohotus, sinä taatusti onnistut siinä, jos maaliviivalla on luvassa konkreettinen palkinto.

Olet varmasti kokeillut lajia, jos toistakin, muotidieeteistä puhumattakaan, mutta kyllästynyt nopeasti. Hommassa pitää olla tietty määrä energiaa ja jopa aggressiivisuutta, muuten lyöt hanskat kehään.  Niin ikään tympäännyt helposti, jos treenikaverisi on sinua heikompi. Hän ymmärtää yskän siinä vaiheessa, kun alat viime tipassa ja toistuvasti peruutella jo varattuja pelivuoroja.

Sen sijaan sinua kovakuntoisempi ystävä saa toimintatarmosi moninkertaiseksi, koska aiot jonakin päivänä joka tapauksessa päihittää hänet.

HÄRKÄ 21.4.-20.5.

Koska olet luonteeltasi joukkuepelaaja, soimaat itseäsi jokaisesta perumastasi treenivuorosta tai väliin jääneestä lenkistä. Syynä peruuntumisiin on yleensä mukavuuden halu, sillä pehmoinen sohvan nurkka on taatusti parempi kuin räntäsateessa hölkkääminen. Huomenna sää voi olla taas parempi, otetaan homma haltuun silloin uudestaan.

Sama pätee ajoittaiseen taisteluusi ylimääräisten kilojen kanssa. Innostut ja ryhdyt päättäväisesti toteuttamaan vaikkapa ketodieettiä, mutta viimeistään viikon kuluttua ruisleivän ihana tuoksu saa sinut harkitsemaan dieetin siirtämistä tuonnemmaksi.

KAKSOSET 21.5.–21.6.

On ehkä parempi, ettet hanki vuosikorttia millekään salille, sillä sinun on vaikea treenata vain yhdessä tietyssä paikassa, tiettyyn aikaan. Suunnitelmasi muuttuvat vauhdilla, joten lenkki- tai pelikaverisi joutuvat yhtenään muuttamaan aikataulujaan vuoksesi. Lopulta he etsivät kaverikseen uskollisemman sparraajan, mutta sinä olet ollut jo kauan sitten uusissa harrastuksissa.

Säännöllisiä ruokailuaikoja vaativat dieetitkään eivät sovi sinulle, sillä ennätät ehkä illallispöytään vasta siinä vaiheessa, kun perheenjäsenesi pesevät jo hampaitaan.

RAPU 22.6.–22.7.

Silmäys kellarikomeroosi kertonee totuuden, että olet elämäsi saatossa innostunut monesta muotilajista ainakin siksi aikaa, että olet saanut siihen kuuluvat urheiluvälineet hankituksi. Olet tähtitaivaan laiskin treenaaja. Vaikka olisit kuinka innostunut jostakin lajista, valitset silti mieluummin illan hyvän kirjan parissa kuin hikisen zumba-tunnin lähikoulun voimistelusalissa.

Olet hyvin perillä uusimmista elämäntaparemonteista, mutta enemmän teoriatasolla. Kirjahyllystäsi löytyy monenlaisia ruokaoppaita, jotka vain odottavat käyttöönottoa jonakin vuonna. Kun lopulta suivaannut nousujohteiseen vaakalukemaan, valitset rajut ja nopeat keinot kilojen karistamiseksi.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Suhtaudut kunnianhimoisesti valitsemaasi treenilajiin, ainakin niin kauan kuin saat olla hiukan parempi ja kehittyneempi kuin muut lajitoverisi. Mielenkiintosi saattaa hiipua, jos kentälle saapuu toinen kaltaisesi katseenvangitsija.

Et helposti jätä treenejä väliin. Jos niin käy, on syynä jokin henkilökohtainen tapahtuma, ei laiskuus.

Olet myös puheissasi terveellisten elämäntapojen noudattaja, mutta sallit itsellesi isommatkin lipsumiset, etkä välttämättä edes huomaa painoindeksisi nousua.

NEITSYT 23.8.–22.9.

Koska olet itsesi suhteen lievästikin sanottuna ankara, on väliin jäänyt kaksituntinen kuntosalilla paikattava seuraavana päivänä tuplaharjoittelulla. Kun tiedostat tämän luonteenpiirteesi, jätät salikortin hankkimatta ja vaeltelet mieluummin metsäpoluilla, mutta vain sään salliessa.

Olet pikkutarkka myös sen suhteen, mitä suuhusi pistät ja seuraat silmä tarkkana vaakalukemia. Se ei kuitenkaan estä sinua herkuttelemasta kesken tiukankaan dieetin, sillä rankaiset itseäsi sitten seuraavana päivänä.

VAAKA 23.9.–23.10.

Et jaksa ymmärtää, miksi jotkut tekevät valtavan numeron viikoittaisista urheilutavoitteistaan. Treenaaminen on sinulle yksi leikki muiden joukossa. Jos homma menee liian vakavaksi, sinä suuntaat mielenkiintosi toisaalle.

Et myöskään jaksa kuunnella ikilaihduttajien ainaista itkua liikakiloista. Jos huomaat oman vyötärönmittasi hieman kasvaneen, hoidat laihdutuksen turhia meuhkaamatta tai hyväksyt asiantilan sellaisenaan.

SKORPIONI 24.10.–22.11.

Nautit säännöllisestä treenaamisesta, jossa on tutut ja turvalliset toistot. Urheilu on sinulle fyysisyyden lisäksi henkinen hyvänolon lähde. Mutta jos jokin asia sotkee kaavasi ja muuttaa treeniesi peruskuvion, homma saa jäädä siihen. Paluuta siihen lajiin tai punttisaliin ei enää ole. Pidät luovan tauon, kunnes jonakin vuonna hurahdat johonkin uuteen juttuun.

Myös ruoan suhteen olet tavoillesi uskollinen ja noudatat jämptisti annettuja dieettiohjeita. Ne lentävät nurkkaan, jos dieetin laatijan lupaamia kilomääriä ei ole annetussa ajassa kadonnutkaan.

JOUSIMIES 23.11.–22.12.

Sinun mielestäsi elämä itsessään on yhtä urheilusuoritusta, miksi sitoutua vielä aikatauluttamaankin sitä. Olet liikkeessä kaiken aikaa ja utelias uusien treenipaikkojenkin suhteen, mutta usein tutustumiskäynti jää myös viimeiseksi siinä lajissa.

Et suhtaudu erilaisiin ruokalautasmalleihinkaan kovin vakavasti. Otat ryhtikuurin vasta siinä vaiheessa, kun joku vienosti vihjaa sinun olevan pyöristymään päin.

KAURIS 23.12.–19.1.

Olet itsensä piiskaaja, joka mieluummin kärvistelee huonon lajin parissa vuosikaudet pitääkseen lantion seutunsa timmissä kunnossa kuin että antaisi itsensä nautinnollisemman treenaamisen vietäväksi.

Jos ja kun jätät salivuorosi käyttämättä, perustelet sitä huonovointisuudella ja alkavalla flunssalla. Opi myöntämään, että tänään sinua ei vain huvittanut!

Jos joudut jossakin vaiheessa tarkistelemaan ruokavaliotasi, uppoudut eri dieettien maailmaan täysin palkein. Aloitat painonhallintaohjelman suurella innolla. Jos se lopahtaa, kerrot syyksi viimeisimmät uutiset kyseisen dieetin haittavaikutuksista.

VESIMIES 20.1.–19.2.

Et helposti lyö laimin urheilukalenterisi tapahtumia, sillä olet sijoittanut harrastuksiisi melkoisesti rahaa. Laskuvarjohyppy kun ei ole halvimmasta päästä tapahtuvaa harjoittelua. Lyöt homman läskiksi vasta siinä vaiheessa, kun treenaamisesta katoaa uutuuden viehätys, eikä se enää tarjoa adrenaliinipiikkejä.

Olet kokeilunhaluinen myös erilaisten ruokavalioiden suhteen, mutta sovellat niitä itsellesi mukavammaksi. Kaalidieetti ei oikeasti sisällä aidossa voissa muhitettua ja valkoisella riisillä höystettyä kaalilaatikkoa.

KALAT 20.2.-20.3.

Miksi ei ole sellaista lajia kuin sohvaperunointi? Se olisi sinulle enemmänkin kuin lempilaji. Onneksi sinusta löytyy myös treenaamiseen tarvittavaa virtaa, mutta lähdet liikkeelle vain ystävien patistamana. Kaikki verenmakua suuhun tuova urheilu on sinulle vastenmielistä. Sadan vaaditun vatsalihasliikkeen sijasta olet tyytyväinen, kun saat tehtyä niistä 30.

Merkissäsi syntyneet joutuvat usein tarkkailemaan painoaan, sillä mukavuudenhalu ulottuu myös herkuttelupuolelle. Kaupatkin ovat täynnä valmiita einesaterioita, miksi tuhlata aikaa ruoanlaittoon? Onneksi saat itsesi nopeasti ruotuun, kun ymmärrät painonhallinnan terveyshyödyt.

Tilaa Fit!

Lue myös:

5 syytä, miksi oma liikkujatyyppi on tärkeää tunnistaa

Horoskooppimerkkisi paljastaa millainen treenaaja olet

Teksti Anne Pennanen
Kuvat Fotolia