5 syytä, miksi oma liikkujatyyppi on tärkeää tunnistaa

Kun tiedät, millainen tyyppi olet liikkujana luontaisesti, kehityt paremmaksi.

Tunnista liikkujatyyppisi testillämme. Kun löydät luontaisen tavan liikkua, motivaatiosi paranee. Osaat myös valita ohjaajasi paremmin.

5 syytä tunnistaa, mikä liikkujatyyppi olet:

1. Ymmärrät itseäsi paremmin. Kun tunnet oman luontaisen tapasi liikkua, et enää tunne syyllisyyttä siitä, jos vaikka bodypump ei innosta. Tiedät, millaiset lajit ja treenitapa saavat sinut liikkeelle ihan omasta halustasi.

2. Voit haastaa itseäsi ja kehittyä. Liikkujatyyppisi on yhtä kuin henkinen mukavuusalueesi. Kun uskaltaudut kokeilemaan erilaista tapaa treenata tai täysin uutta lajia, annat kehollesi ja mielellesi uusia virikkeitä ja kehityt.

3. Kohennat itseluottamustasi. Jos rakastat hyvän fiiliksen treenejä, testaa välillä kilpailuhenkisempää menoa vaikka tenniksessä. Kun uskallat kokeilla jotain uutta, kasvatat itseluottamustasi.

4. Tunnet omat sudenkuoppasi. Kaikilla on välillä motivaatio hukassa. Kun tunnet luontaiset taipumuksesi vaikkapa innostua uusista lajeista tai tuloksista, osaat paremmin väistää notkahdukset.

5. Osaat valita ohjaajasi paremmin. Ihmetteletkö, miksi et enää viihdy ennen niin rakkaassa spinningissä? Ehkä tuntia vetää ohjaaja, joka edustaa täysin eri liikkujatyyppiä kuin sinä. Kun tunnet oman tyyppisi, tiedät myös millainen valmennustyyli motivoi sinua parhaiten.

 

Lue lisää:

Tee helppo kuntotesti

Testaa oletko liikuntariippuvainen

Testaa vaaniiko sinua ylikunto