Alina Voronkova: ”Parhaat jutut syntyvät hulluista päähänpistoista”

Vuoden 2018 Miss Suomi Alina Voronkova ymmärtää hyvin, miksi missit ja jääkiekkoilijat sopivat yhteen, eikä siihen liity ulkonäkö.

Alina Voronkova, 25

• Miss Suomi 2018

• Viasatin KHL-­lähetysten ­haastattelija. ­Toiminut myös Radio Rockin juontajana.

• Opiskellut venäjän ­kieltä ja kirjallisuutta Joensuun yliopistossa.

• Asuu vuoroin ­Helsingissä sekä ­Grodnossa Valko-­Venäjällä kihlattunsa jääkiekkoilija Joonas ­Hurrin kanssa.

Ei ikinä punaista autoa, jääkiekkoilijapoikaystävää eikä tummaa tukkaa. Tällaisen lupauksen tein parikymppisenä. Ensin värjäsin tukan, sitten ostin punaisen auton ja lopulta rakastuin Joonakseen. Jääkiekkoilijat olivat nuorena tyttöporukassa stereotyyppinen vitsi, johon liittyivät nuuska ja takatukka. Kun tapasin Joonaksen Instagramissa, ja sitten googlasin hänet, pilkka osuikin omaan nilkkaani.

Missi ja jääkiekkoilija on monen mielestä kliseinen pari. Itse tajuan hyvin, miksi juuri missit ja urheilijat löytävät toisensa. Ymmärrämme molemmat täysin toistemme aikatauluja ja uran vaatimuksia. Jos sovimme treffit ja toinen peruu viime tipassa vaikkapa äkillisten menojen takia, voimme luottaa siihen, ettei toinen hermostu. Tuemme toisiamme kaikessa ja myös näytämme sen. Esimerkiksi tällä hetkellä Valko-Venäjän Ekstraligassa pelaava Joonas laittaa minulle joka aamu piristävän tsemppitekstarin.

Olen ollut pienestä pitäen valmis laittamaan itseni likoon.

Stereotyyppistä edustusvaimoa Joonas ei minusta ole kyllä saanut. Kannustan häntä täysillä matseissa, enkä ole ollenkaan hillitty ja laitettu, niin kuin monien venäläisten pelaajien vaimot. Olen ollut pienestä pitäen valmis laittamaan itseni likoon. Yllytyshulluna kisasin jatkuvasti kuka juoksee nopeiten tai syö eniten. Barbileikissäkään en keskittynyt pukemiseen ja kampaamiseen, vaan laitoin barbit painimaan keskenään.

Tällä kaudella olen mukana ­Viasatin KHL-lähetysten asiantuntijakaartissa ja hoidan ­Jokereiden kotipelien haastattelut, joissa pääsen hyödyntämään myös venäjänkielentaitoani. Vaikka missivuosi oli huikea ja antoi paljon upeita työmahdollisuuksia, tuntui aika uskomattomalta, kun Viasat kutsui minut osallistumaan castingiin. Ensireaktioni oli, etten voi mennä, sillä en ole oikea toimittaja. Hetken aikaa asiaa mietittyäni kysyin itseltäni, miksi en muka kelpaisi. Puhun sujuvasti venäjää ja minulla on esiintymiskokemusta. Olen juuri oikea tyyppi tähän hommaan!

Rakastan kokeilla uusia juttuja ja ideat saattavat syntyä hulluistakin päähänpistoista. Kerran testasin urheiluliikkeessä hartiasuojia ja tuumasin, että näyttäisin aika hyvältä jenkki­fudiskentällä. Myyjä tosin huomautti, että kokeilemani suojat olivat jääkiekkosuojat, mutta ei se haitannut. Aloin pelata amerikkalaista jalkapalloa. Harrastus tosin loppui, kun loukkasin kylkeni pahasti ja lääkärin mielestä jenkki­fudiksen taklaukset eivät olisi minulle enää turvallisia.

Kardiotreeni on suosikkini, sillä helpon mutta tehokkaan voimaharjoittelun voi toteuttaa missä vain aikatauluista riippumatta. Kuminauhat kulkevat myös mukanani maailmalla. Kiinassa, jossa Joonas pelasi 2017, jumppasin päivittäin hotellihuoneessa Youtube-videoiden avulla, sillä huonon ilmanlaadun takia ulos ei edes tehnyt mieli mennä. Kumi­nauhatreenin ei tarvitse olla tylsää, kun viitsii ennakkoluulottomasti kokeilla uutta.

Tiukat vatsalihakset tai laihuus eivät enää ole treenaamiseni ­tavoite. Ulkonäköä ­tärkeämpää on elää aktiivista ja terveellistä elämää, silloin voi syödäkin vapaammin. Uni ja runsas veden­juonti ovat hyvinvointini peruspilareita. Levon ja palautumisen merkitystä ei kannata aliarvioida. Työni on tosi sosiaalista ja rakastan sitä, mutta vastapainoksi kaipaan omaa aikaa ja rauhaa. Kotona haluan vain käpertyä oman mieheni kainaloon.

Stailaus Polina Niemi Meikki ja hiukset Tiina-Maria Valanti/Toimisto makeup

Lue myös:

Formulakuski Emma Kimiläinen: ”Onnellisuus on menestyksen edellytys”

Viivi Pumpanen: ”Sairaus on opettanut pitämään itsestäni huolta”

Nanna Karalahti: ”Taito ja voima ovat tärkeämpiä kuin ulkonäkö”

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fabian Björk