Näin keität parsan

Maultaan hienostunut parsa valmistuu nopeasti.

1. Poista tyven puumainen osa. Pinnaltaan säikeinen valkoinen parsa kuoritaan aina, vihreä vain jos sen kuori on kovin paksu.
Parsa kuoritaan koko varren mitalta aina nupun alapuolelta tyveen asti. Parhaiten työ sujuu liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä.

2. Varaa 500 parsagrammaa kohti 2 litraa vettä, 1 ruokalusikallista suolaa ja 2 palaa sokeria. Kiehauta vesi, lisää mausteet ja parsat ja anna niiden kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia koosta riippuen.
Vältä ylikeittämistä, parsan tulee jäädä napaksi.

 

Katso myös nämä:

Näin syntyy ravitseva salaatti – 5 kohdan muistilista

Parsakaalikeitto

Probiootit avuksi vatsavaivoihin – 6 kysymystä probiooteista