Kahdeksalle, valmistusaika 25 minuuttia
Ainesosat:
1 tl oliiviöljyä
1 purjo
600 g parsakaalta
200 g mantelilastuja
1 dl leipäkuutioita
¼ tl muskottipähkinäjauhetta
2 rkl kermaa
Tarjoiluun:
Rapeaa leipää
Valmistuohje:
- Pilko purjo ja parsakaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa 5 minuuttia.
- Lisää parsakaali ja ripaus suolaa. Täytä kattila 1,5 litralla vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 8 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää.
- Kippaa sillä välin mantelilastut, leipäkuutiot ja muskottipähkinä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
- Valuta kypsä parsakaali siivilässä ja säästä keitinvesi. Napsauta sitten tehosekoitin käyntiin, ja kaada hitaasti ½ litraa keitinvettä blenderissä olevan seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää parsakaali ja sekoita uudestaan. Lisää sitten keitinvettä sen verran, että seos on sopivan juoksevaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna keitto kattilassa uudestaan. Annostele kulhoihin ja koristele oliiviöljyllä ja pienellä ripauksella kermaa. Rouhi päälle vielä ripaus mustapippuria. Tarjoile leivän kera.
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva