Parsakaalikeitto
Parsakaalikeitto koristellaan öljyllä ja lorauksella kermaa.

Parsakaalikeitto

Kahdeksalle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

1 tl oliiviöljyä

1 purjo

600 g parsakaalta

200 g mantelilastuja

1 dl leipäkuutioita

¼ tl muskottipähkinäjauhetta

2 rkl kermaa

Tarjoiluun:

Rapeaa leipää

Valmistuohje:

  1. Pilko purjo ja parsakaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa 5 minuuttia.
  2. Lisää parsakaali ja ripaus suolaa. Täytä kattila 1,5 litralla vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 8 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää.
  3. Kippaa sillä välin mantelilastut, leipäkuutiot ja muskottipähkinä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
  4. Valuta kypsä parsakaali siivilässä ja säästä keitinvesi. Napsauta sitten tehosekoitin käyntiin, ja kaada hitaasti ½ litraa keitinvettä blenderissä olevan seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää parsakaali ja sekoita uudestaan. Lisää sitten keitinvettä sen verran, että seos on sopivan juoksevaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuumenna keitto kattilassa uudestaan. Annostele kulhoihin ja koristele oliiviöljyllä ja pienellä ripauksella kermaa. Rouhi päälle vielä ripaus mustapippuria. Tarjoile leivän kera.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva