Mitä lautaselle, jos tavoitteena on muokata vartaloa?

Tällä ruokavaliolla tuet vartalonmuokkausprojektiasi.

Pepun muokkaaja

Pelkkä treeni puree lantion rasvakudokseen valitettavan heikosti. Treeniohjelmien vaikutusta seurattaessa on havaittu, että pepun ja reisien rasva ei välttämättä vähene tippaakaan, vaikka käsistä ja keskikropasta palaisi kohtuullisen hyvin rasvaa. Siksi pepun muokkaajan tulee ehdottomasti siistiä syömisiään, mikäli mielii saada tuloksia aikaan. Muista, että maltti on valttia, sillä tuloksia näkyy yleensä aina ensin käsissä ja keskivartalossa, mutta kyllä se lantion aluekin ajan kanssa kaventuu.

Lue myös: Parhaat liikkeet pepun muokkaukseen

Käsivarsien kiinteyttäjä

Kädet kiinteytyvät melko mukavasti, vaikka ruokavalio ei olisikaan grammalleen laadittu. Treenaavilla naisilla viiden kuukauden treeni voi vähentää käsien rasvaa jopa 30 prosenttia, vaikka ruokailusta ei pahemmin stressattaisi.

Vähäkalorinen ruokavalio toki nopeuttaa kehittymistä, mutta jos haluat tehdä vain pienen kiinteytyssilauksen, jo pelkkä treenikin auttaa.

Lue myös: Löysät käsivarret? Ota motivaatiotoppi esiin ja tartu haasteeseen!

Vatsan litistäjä

Treeni sulattaa kohtuullisen hyvin vatsaontelon sisällä olevaa ja terveydelle haitallista sisäelinrasvaa. Jos sinulle on kertynyt rasvaa vähän reippaammin koko kroppaan, ja treeni on jäänyt väliin pidemmäksi aikaa, tuottaa pelkkä liikuntakin tuloksia. Ruokavalio on ratkaisevassa roolissa, kun ensimmäiset 3–5 senttiä on kadotettu vyötäröltä. Erityisen tärkeää tarkka syöminen on sitkeiden jenkkakahvojen sulattamisessa.

Näin onnistut:

➜ Pettämätön perusohje on syödä jokaisella aterialla kasviksia ja napata proteiinia lihasta, kalasta, maitotuotteista tai palkokasveista. Pastaa, perunaa, riisiä, leipää sekä muita hiilaritiheitä ruokia kannattaa karsia ja syödä niitä vain 1–2 aterialla päivässä.

➜ Kun lisää tähän pakettiin maltilla kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja rasvaista kalaa, on enää kyse annoskoon säätelystä. Tarkkaile pepun, vyötärön ja käsivarsien ympärysmittaa, pieni kuvaseurantakaan ei ole pahitteeksi. Tuunaa annoskokoa hieman pienemmäksi, jos tuloksia ei tule nykyisellä ruokamäärällä.

Lue myös:

Näin saat kiinteän vatsan

Syö näin jos haluat kiinteytyä

Alavatsa kiinteäksi? Kokeile tätä!