Kalasesongit tutuksi – ekoteko, joka helpottaa aterioiden suunnittelua

Tee ekoteko: Syö kalaa sesongin mukaan.

Käykö joskus niin, että mielesi tekee kalaa ja sopiva reseptikin on jo löytynyt, mutta kalatiskille päästyäsi sinulle myydään ei oota? Niin käy ­monelle, sillä vaikka vihannesten ja hedelmien satokierto alkaa olla monelle tuttu, ­kalojen sesongeista ei olla yhtä ­tietoisia.

Pro Kala ry on tullut apuun julkaisemalla sivuillaan ilmaiseksi ladattavan pyydetyn kalan sesonkikalenterin. Siitä näkee yhdellä silmäyksellä, mitkä kalalajit ovat missäkin kuussa sesongissa. Aterioiden ja kauppareissujen suunnittelu helpottuu mukavasti.

Vaikka kasvatettua kalaa saa toki ympäri vuoden, kannattaa kalalajeja vaihdella. Pyydetyn kalan syöminen on ekoteko. Kalastus on tehokkaimpia tapoja poistaa vesistöistä ravinteita. Näin kotimainen kala on ympäristöystävällisimpiä proteiininlähteitä.

Lähde: Pro Kala

Tilaa Fit!

Lue myös:

3 x kulhoruoka kalasta

5 tärkeintä kalaa, jotka tarvitset ruokavalioosi

8 viikon ruokaohjelma painonpudottajalle

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia