Jäiset viinirypäleet raikastavat.
Kesä on täynnä sokeriloukkoja, joista ei ehkä kannata kantaa turhaa huonoa omaatuntoa. Joten nauti kesästä ja tee aina silloin tällöin terveellisiä valintoja. Esimerkiksi hellesään terveellinen naposteluherkku syntyy pakastetuista viinirypäleistä. Ne maistuvat hivelevän makeilta ja suutuntuma on hieman sorbettimainen.
Viinirypäleet kannattaa pestä huolella. Hyvä kikka on huuhtoa kuori puhtaaksi ruokasoodan avulla. Laita rypäleet ja ripaus soodaa vesiastiaan ja odota hetki, huuhtele juoksevan veden alla. Laita pestyt, ehjät rypäleet minigrip-pusseihin ja sulje pussit tiiviisti. Pakasta yön yli tai vähintään kahdeksan tuntia. Kokeile myös muita hedelmiä.
Lue myös:
5 syytä, miksi kuivatut hedelmät ovat loistava korvike karkille