vegaaninen blt
valmista ­leivät etukäteen ja nauti, kun ­nälkä yllättää.

Vegaaninen BLT

Instagrammaaja ­Marita Erikson (@mybliss­ktchn) loihtii klassisen ­BLT:n eli bacon, lettuce and tomato -voikkarin ­vegeksi tempen avulla.

Ainesosat:

1 pkt (125 g) härkäpapu­tempeä
2 rkl tamarikastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
2−3 rkl kookosöljyä
mustapippuria
chilirouhetta
sormisuolaa

Tarjoiluun: leipää, salaattia, herneeversoja, tomaattia, vegaanista majoneesia ja avokadoa.

Valmistusohje:

  1. Leikkaa tempe ohuiksi suikaleiksi ja paista kookosöljyssä tamari­kastikkeen ja siirapin kanssa. Ripottele päälle pippuria ja chiliä. Suikaleet ovat valmiit, kun niiden pinta on karamellisoitunut.
  2. Nosta siivut pois pannulta ja ripottele päälle suolaa.
  3. Kokoa BLT-leivät ja ­tarjoile.

Lähde: Maritta eriksson ja heidi holmavuo: Ruokaan rakastunut (fitra)

Lue myös:

Chiansiemenleipä avokadotäytteellä

Kyllästyttääkö ruis? Kokeile pähkinä-rahkaleipää

Helppo punajuurihummus ja pannuleipä