Instagrammaaja Marita Erikson (@myblissktchn) loihtii klassisen BLT:n eli bacon, lettuce and tomato -voikkarin vegeksi tempen avulla.
Ainesosat:
1 pkt (125 g) härkäpaputempeä
2 rkl tamarikastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
2−3 rkl kookosöljyä
mustapippuria
chilirouhetta
sormisuolaa
Tarjoiluun: leipää, salaattia, herneeversoja, tomaattia, vegaanista majoneesia ja avokadoa.
Valmistusohje:
- Leikkaa tempe ohuiksi suikaleiksi ja paista kookosöljyssä tamarikastikkeen ja siirapin kanssa. Ripottele päälle pippuria ja chiliä. Suikaleet ovat valmiit, kun niiden pinta on karamellisoitunut.
- Nosta siivut pois pannulta ja ripottele päälle suolaa.
- Kokoa BLT-leivät ja tarjoile.
Lähde: Maritta eriksson ja heidi holmavuo: Ruokaan rakastunut (fitra)
Lue myös:
Chiansiemenleipä avokadotäytteellä