Dippaa hummukseen pannuleipää tai vaikka ruissipsejä

Helppo punajuurihummus ja pannuleipä

Punajuurihummus on nättiä ja hyvää. Pannuleipä sopii täydellisesti viikonloppuaamun brunssille.

4 annosta, valmistusaika 1 h 45 min, nostatus 1 h

Hummus

1 iso punajuuri kuorittuna

400 g säilöttyjä kikherneitä

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 iso valkosipulinkynsi

2 rkl tahinia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

4 rkl hyvää oliiviöljyä

Pannuleipä

1 tl kuivahiivaa

½ tl tomusokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl grahamjauhoja

4 rkl sekalaisia siemeniä (seesamin-, kurpitsan-, auringonkukansiemeniä ym.)

oliiviöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

1 rkl luonnonjogurttia

2–3 rkl silputtua ruohosipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

1. Hummus: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kääri punajuuri folioon ja nosta pellille. Paahda uunissa noin tunti tai kunnes punajuuri tuntuu veitsen kärjellä koitettuna pehmeältä. Nosta punajuuri uunista ja jäähdytä viileäksi.

2. Kuori ja kuutioi jäähtynyt punajuuri. Kippaa tehosekoittimeen ja jauha pehmeäksi.

3. Lisää sekaan loput hummuksen ainekset ja aja tahnaksi. Mausta makusi mukaan. Nosta hummus jääkaappiin odottamaan.

4. Pannuleipä: Sekoita hiiva, sokeri ja 1 rkl lämmintä vettä pienessä kulhossa. Siirrä sivuun 5 minuutiksi, kunnes seos kuplii.

5. Yhdistä jauhot ja suola. Kaavi keskelle kolo ja kaada hiivaseos sinne. Sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa 6–8 minuuttia.6. Nosta taikina öljyttyyn kulhoon, peitä kostealla liinalla ja jätä tunniksi kohoamaan lämpimään paikkaan.

7. Kippaa taikina kohotuksen jälkeen takaisin pöydälle. Jaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi ja tasoita mataliksi, pyöreiksi leiviksi. Paina siemenet leipien pintaan.

8. Kuumenna pannu. Paista leipiä muutaman minuutin ajan, molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

9. Nosta paistetut leivät sivuun ja jäähdytä. Leikkaa dipattaviksi paloiksi.

10. Tarjoilu: Koristele hummus jogurtilla, ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoile pannuleipäpalojen kera.

 

Teksti Resepti Stockfood