Leipä on vähän ravinteikkaampaa syötävää, kun sinne upottaa sopivasti kauraa, siemeniä ja pähkinöitä.
12 annosta, valmistusaika 55 minuuttia, nostatus 1 h 45 minuuttia
Ainesosat:
4,8 dl jauhoja
1,8 dl kaurajauhoja
1,2 dl grahamjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
2 tl tomusokeria
1,8 dl huoneenlämpöistä rahkaa
1 huoneenlämpöinen muna
1,2 dl hasseläpähkinöitä
2 rkl kaurahiutaleita
Valmistusohje:
- Sekoita jauhot, hiiva, siemenet, suola ja sokeri isossa kulhossa.
- hdistä nopeasti sekoittamalla rahka, muna ja vesi. Lisää kuivat aineet. Sekoita karkeaksi taikinaksi.
- Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja sileää.
- Nosta taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kostealla pyyhkeellä. Anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä tunnin verran.
- Vaivaa taikinan sekaan hasselpähkinät.
- Painele taikina noin litran vetoiseen leipävuokaan. Peitä taas kostella pyyhkeellä ja anna nousta 45 minuuttia.
- Kuumenna uuni 230 asteeseen. Nosta uunin pohjalle kupillinen vettä. Paista leipää 20–25 minuuttia, kunnes pinta on noussut ja muuttunut kullanruskeaksi. Leipä on kypsää, jos sitä koputtaessa kuuluu ontto ääni.
- Jäähdytä leipä vuoassa ritilän päällä. Viipaloi ja tarjoile.
Ravintosisältö/annos
217 kaloria
9 g proteiinia
33 g hiilihydraatteja
3 g sokeria
7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g
4 g kuituja
0,5 g suolaa
Lue myös:
Näin hiilihydraatit pelastavat treenisi
Teksti
Resepti StockFood/Tekstikuva
Yksi kommentti kirjoitukselle “Kyllästyttääkö ruis? Kokeile pähkinä-rahkaleipää”
Lisää vesi? Veden määrä puuttuu ohjeesta…
Kommentointi on suljettu.