Kahdeksalle, Valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
200 g kvinoaa
½ l vettä
pieni puntti lehtipersiljaa
½ sipuli
1 kananmuna
30 g parmesaania raasteena
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Valmistusohje:
- Huutele kvinoa juoksevan veden alla. Laita vesi ja kvinoa kattilaan ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä ja keitä kannen alla 15−20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa on pehmennyt. Anna jäähtyä 10 minuuttia kannella peitetyssä kattilassa.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Aseta kahdeksan muffinivuokaa uunipellille.
- Silppua sipuli ja lehtipersilja. Vatkaa muna. Sekoita jäähtynyt kvinoa haarukalla irtonaiseksi. Lisää kvinoan joukkoon sipuli, lehtipersilja, muna, parmesaani ja suola sekä pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jaa muffinivuokiin.
- Paista noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kullanruskean pinnan.
Katso myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva