Välimeren salaatti

Raikas välimerensalaatti balsamicokastikkeella on kevyt ja herkullinen lisuke aterialle.

Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia

2 punaista paprikaa
2 vihreää paprikaa
400 g kirsikkatomaatteja
3 rkl kapriksia
3 rkl mustia oliiveja
1 nippu basilikaa
100 g manteleita
100 g fetaa

Balsamicokastike

6 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
suolaa ja pippuria

1. Paahda paprikoita pannulla tai uunissa, kunnes ne ovat kauttaaltaan mustia. Sulje paprikat muovipussiin ja anna muhia kymmenisen minuuttia. Ota paprikat pussista ja vedä mustat kuoret irti. Leikkaa paprikat viipaleiksi.

2. Huuhtele ja puolita tomaatit. Sekoita tomaatit, paprikat, kaprikset ja oliivit. Silppua basilika. Kääntele basilikasilppu ja mantelit salaattiin. Murusta päälle fetajuusto.

3. Balsamicokastike: Sekoita ainekset ja kaada salaatin päälle.

 

Lue myös:

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

Tofu-pinaattisalaatti

Itämainen kala-lasinuudeli-salaatti

 

Resepti ja kuvat toimittanut Spis bendre ja Mat magasinet Miia Vähähyyppä