Linssisalaatissa on sopivasti hiilareita ja protskuja.

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

Lämmin linssisalaatti on erinomainen lounas, sillä siinä on sopivassa suhteessa proteiineja, hiilihydraatteja ja kuituja.

Neljälle, Valmistusaika 45 minuuttia

2,5 dl linssejä (vihreitä tai du puy)

7,5 dl kasvislientä

2 isoa porkkanaa raasteena

1 punainen sipuli viipaleina

3 sellerin vartta viipaleina

2,5 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl balsamietikkaa

125 g fetaa

1 kourallinen silputtua persiljaa

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

1. Kaada kattilaan linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia ja käännä levy miedolle lämmölle. Anna hautua 20–25 minuuttia, sekoita välillä. Valuta.

2. Siirrä jäähtyneet linssit kulhoon. Lisää porkkanat, punasipuli, selleri, tomaatit, oliiviöljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

3. Jaa lautasille, koristele fetalla ja persiljalla. Tarjoile.

Ravintosisältö:

377 Kaloria21 G Proteiinia38 G Hiilihydraattia9 G Sokeria16 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 6 G2 G Kuitua0,9 G Suolaa

Teksti StockFood / Miia Vähähyyppä