Lämmin linssisalaatti on erinomainen lounas, sillä siinä on sopivassa suhteessa proteiineja, hiilihydraatteja ja kuituja.
Neljälle, Valmistusaika 45 minuuttia
2,5 dl linssejä (vihreitä tai du puy)
7,5 dl kasvislientä
2 isoa porkkanaa raasteena
1 punainen sipuli viipaleina
3 sellerin vartta viipaleina
2,5 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
125 g fetaa
1 kourallinen silputtua persiljaa
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kaada kattilaan linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia ja käännä levy miedolle lämmölle. Anna hautua 20–25 minuuttia, sekoita välillä. Valuta.
2. Siirrä jäähtyneet linssit kulhoon. Lisää porkkanat, punasipuli, selleri, tomaatit, oliiviöljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
3. Jaa lautasille, koristele fetalla ja persiljalla. Tarjoile.
Ravintosisältö:
377 Kaloria21 G Proteiinia38 G Hiilihydraattia9 G Sokeria16 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 6 G2 G Kuitua0,9 G Suolaa