Tofu-pinaattisalaatti

Tattari-nuudeleita, tofua ja pinaattia − kyllä tällä salaatilla nälkä lähtee!

4 annosta

Ainekset:

400 g tattarinuudelia (esim. King Soba luomu)
3 rkl seesamiöljyä
4 rkl tummaa soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl fariini- tai ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
450 g tofua
2 punaista paprikaa
2–3 arkkia kuivattua merilevää
tuoretta minttua
n. 100 g babypinaattia
4 rkl seesamiöljyä
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Pinaattisalaatin valmistusohjeet:

1. Liota nuudeleita kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Jätä ne napakoiksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta uudelleen ja sekoita joukkoon 2 rkl seesamiöljyä.

2. Sekoita kulhossa 1 rkl seesamiöljyä, soija, riisiviinietikka, sokeri, murskattu valkosipulinkynsi, inkivääri ja pippuri.

3. Paloittele tofu ja paprikat. Liota merilevä ohjeen mukaan vedessä ja leikkaa suikaleiksi.

4. Lisää tofu, paprikat, merilevä pinaatti ja nuudelit marinadiin. Sekoita.

5. Annostele lautasille ja pirskottele päälle hiukan seesamiöljyä ja merisuolahiutaleita.

Ravintosisältö

Energiaa 378 kcal/annos
Proteiinia 19 g
Hiilihydraattia 38 g
Sokeria 6 g
Rasvaa 20 g josta tyydyttynyttä 3 g
Kuitua 5 g
Suolaa 0,1 g

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Kvinoa-itusalaatti on tuhti proteiinipommi

Papukvinoakulho

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

Resepti ja kuvat StockFood/Fit