Itämainen kala-lasinuudeli-salaatti

Yhdistä terveellinen kala ja eksoottiset maut. Siika ja kuha maistuvat mahtavalta itämaisessa nuudelisalaatissa.

Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia

800 g vaaleaa kalaa nahkoineen
öljyä paistamiseen

Salaatti

200 g lasinuudelia
2 vihreää chiliä
2 rkl kalakastiketta
2 limetin mehu
ripaus sokeria
2 kurkkua
120 g porkkanoita
50 g suolapähkinöitä

Tarjoiluun

2 salottisipulia
1 nippu tuoretta korianteria

1. Nosta nuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna nuudelien kypsyä viitisen minuuttia ja valuta siivilässä. Kaada takaisin kulhoon.

2. Puhdista ja silppua chilit. Sekoita chilisilppu, kalakastike, limettimehu ja sokeri kulhossa, kunnes sokeri liukenee. Kaada kastike nuudelien päälle.

3. Kuori kurkut ja porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Sekoita nuudelien joukkoon. Kumoa nuudelisalaatti tarjoiluvadille ja ripottele päälle suolapähkinät.

4. Paista kalafileitä öljyssä pannulla muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

5. Kuori salottisipulit ja leikkaa siivuiksi. Nosta kalafileet salaatin päälle ja koristele korianterinlehdillä ja sipulisiivuilla.

Katso myös: Yrttinen lohi-sipulisalaatti

 

Kokeile myös näitä kalaruokia:

Värikäs nuudeli-kanasalaatti

Raikas sitruunaturska ja pastasalaattia

Tofu-pinaattisalaatti

resepti ja kuva toimittanut mad ja spis bendre Miia Vähähyyppä