Uunibataatti punajuuri-jogurttitäytteellä

Bataatit ja punajuuret kypsyvät uunissa samaan aikaan.

Neljälle

Ainekset

4 isoa bataattia

4 isoa punajuurta

2 rkl oliiviöljyä

250 g soijajogurttia

kourallinen tuoretta tilliä (+hieman koristeluun)

suolaa

mustapippuria myllystä

 

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 170 asteeseen). Vuoraa iso uuninkestävä paistoastia foliolla.

2. Pistele bataatteihin haarukalla reikiä ja asettele ne paistoastiaan.

3. Kuori punajuuret ja sivele öljyä niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja asettele bataattien viereen.

4. Kypsennä bataatteja ja punajuuria uunissa 50–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

5. Anna perunoiden jäähtyä. Avaa punajuuret foliopaketeista, anna hetki jäähtyä ja nosta viilenemään astiaan, jossa on kylmää vettä.

6. Kun punajuuret ovat niin kylmiä, että niitä kestää käsitellä, suikaloi ne. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti ja tillisilppua. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Leikkaa uunibataatteihin syvä viilto terävällä veitsellä ja täytä ne punajuuritäytteellä. Koristele tillillä ja mustapippurilla.

 

Ravintosisältö:

Energiaa 321 kcal/annos

Proteiinia 6,2 g

Hiilihydraattia 50,6 g

Sokeria 23,7 g

Rasvaa 7,8 g, josta tyydyttynyttä 1,1 g

Kuitua 8,5 g

Suolaa 0,6 g

 

Lue myös:

Kaaliburgeri ja bataattiranskalaiset

Parsakaali-papufrittata

Chilibataattisoppa

 

Reseptit Stockfood/Tekstikuva/Fit