Parsakaali-papufrittata

Frittata maistuu myös kylmään. Pakkaa vaikka evääksi!

Neljälle

Ainesosat

1 rkl oliiviöljyä

½ parsakaali kukinnoiksi pilkottuna

150 g tuoreita vihreitä papuja (tai pakastettuja sulatettuna)

8 isoa kananmunaa

0,1 dl täysmaitoa

2 kevätsipulia pieneksi paloiteltuna

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Voitele soikea uunivuoka (tai pyöreä piirakkavuoka) oliiviöljyllä.
  2. Esikeitä parsakaaleja ja papuja suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja raikasta jääkylmässä vedessä. Valuta uudelleen ja levitä talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Riko munat kulhossa, sekoita joukkoon maito, suola ja pippuri. Asettele parsakaali ja pavut kulhon pohjalle ja kaada munamaito päälle.
  4. Paista 25–30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Ota frittata uunista ja nosta tarjoiluastiaan.
  5. Paloittele kevätsipulit ja koristele frittata. Leikkaa annospaloiksi.

 

Ravintosisältö

Energiaa 242 kcal/annos

Proteiinia 18,3 g

Hiilihydraattia 10,9 g

Sokeria 3,2 g

Rasvaa 14,3 g, josta tyydyttynyttä 4,3 g

Kuitua 4,0 g

Suolaa 0,7 g

 

Lue myös:

Aamun pelastus: kahden minuutin munakas

Papukvinoakulho

Ramen-keitto

Reseptit Stockfood/Tekstikuva/Fit