Frittata maistuu myös kylmään. Pakkaa vaikka evääksi!
Neljälle
Ainesosat
1 rkl oliiviöljyä
½ parsakaali kukinnoiksi pilkottuna
150 g tuoreita vihreitä papuja (tai pakastettuja sulatettuna)
8 isoa kananmunaa
0,1 dl täysmaitoa
2 kevätsipulia pieneksi paloiteltuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Voitele soikea uunivuoka (tai pyöreä piirakkavuoka) oliiviöljyllä.
- Esikeitä parsakaaleja ja papuja suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja raikasta jääkylmässä vedessä. Valuta uudelleen ja levitä talouspaperin päälle kuivumaan.
- Riko munat kulhossa, sekoita joukkoon maito, suola ja pippuri. Asettele parsakaali ja pavut kulhon pohjalle ja kaada munamaito päälle.
- Paista 25–30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Ota frittata uunista ja nosta tarjoiluastiaan.
- Paloittele kevätsipulit ja koristele frittata. Leikkaa annospaloiksi.
Ravintosisältö
Energiaa 242 kcal/annos
Proteiinia 18,3 g
Hiilihydraattia 10,9 g
Sokeria 3,2 g
Rasvaa 14,3 g, josta tyydyttynyttä 4,3 g
Kuitua 4,0 g
Suolaa 0,7 g
Lue myös:
Aamun pelastus: kahden minuutin munakas
Papukvinoakulho
Ramen-keitto
Reseptit
Stockfood/Tekstikuva/Fit