Neljälle
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 iso punainen paprika pilkottuna
2 isoa bataattia pilkottuna
3 pilkottua sellerinvartta
2 silputtua valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
1 tl paprikaa
2 tl chilijauhetta
475 g tomaattimurskaa
475 g käyttövalmiita kikherneitä purkista
475 g käyttövalmiita kidneypapuja purkista
13 dl kasvislientä 1 lime suolaa pippuriaT
TARJOILUUN:
2 pilkottua avokadoa
1 pieni punainen sipuli silputtuna limelohkoja
Valmistusohje:
1. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Kippaa pannulle sipuli, paprika, bataatti, selleri, valkosipuli ja ripaus suolaa. Kuullota 10 minuuttia.
2. Lisää mausteet ja paista minuutin verran. Sekoita mukaan tomaattimurska, kikherneet, kidneypavut ja kasvisliemi.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Keitä noin 30– 40 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää ja kikherneet ja kidneypavut hyvin pehmenneitä. Sekoita välillä ja lisää lientä tarvittaessa.
4. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla. 5. Koristele pilkotulla avokadolla, sipulisilpulla ja korianterilla. Tarjoile limelohkojen kera.
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:
588 KALORIA
19 G PROTEIINIA
80 G HIILIHYDRAATTIA
15 G SOKERIA 26 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 3 G
22 G KUITUA
2,3 G SUOLAA