Chilibataattisoppa

Neljälle

3 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1 iso punainen paprika pilkottuna

2 isoa bataattia pilkottuna

3 pilkottua sellerinvartta

2 silputtua valkosipulinkynttä

2 tl juustokuminaa

2 tl korianteria

1 tl paprikaa

2 tl chilijauhetta

475 g tomaattimurskaa

475 g käyttövalmiita kikherneitä purkista

475 g käyttövalmiita kidneypapuja purkista

13 dl kasvislientä 1 lime suolaa pippuriaT

TARJOILUUN:

2 pilkottua avokadoa

1 pieni punainen sipuli silputtuna limelohkoja

Valmistusohje:

1. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Kippaa pannulle sipuli, paprika, bataatti, selleri, valkosipuli ja ripaus suolaa. Kuullota 10 minuuttia.

2. Lisää mausteet ja paista minuutin verran. Sekoita mukaan tomaattimurska, kikherneet, kidneypavut ja kasvisliemi.

3. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Keitä noin 30– 40 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää ja kikherneet ja kidneypavut hyvin pehmenneitä. Sekoita välillä ja lisää lientä tarvittaessa.

4. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla. 5. Koristele pilkotulla avokadolla, sipulisilpulla ja korianterilla. Tarjoile limelohkojen kera.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:

588 KALORIA

19 G PROTEIINIA

80 G HIILIHYDRAATTIA

15 G SOKERIA 26 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 3 G

22 G KUITUA

2,3 G SUOLAA

Teksti Miia Vähähyyppä