Pitaleipä täytetään terveellisesti kaalilla ja tonnikalalla. Tämä herkkuresepti toimii niin välipalana kuin kevyenä lounaana.
Neljä annosta
Ainekset:
25 g hiivaa
4 ½ dl vettä
½ tl suolaa
750 g vehnäjauhoja
Minttukastike:
1 mintunvarsi
3 rkl rahkaa
2 rkl kermaa suolaa ja pippuria
Sitruuna-marinoidut kurkut:
1 kurkku
½ sitruunan mehu
1 tl oliiviöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
Pitatäyte:
½ suippokaala
2 purkkia tonnikala
1 rasia sinimailasen ituja
Ohje:
1. Liota hiivaa ja suolaa lämpimään veteen. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna nousta tunnin ajan.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa vielä hetki ja muotoile siitä 12 pientä palloa. Levitä pallot lätyiksi kaulimen avulla. Paista pitaleipitä uunissa 7-8 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea.
3. Tee sitruunamarinoitu kurkku: Huuhtele kurkku ja leikkaa se kuutioiksi. Kääntele sekaan sitruunamehu, oliiviöljy ja seesaminsiemenet. Anna maustua 15 minuuttia.
4. Tee minttukastike: Silppua minttu ja sekoita se rahkan ja kerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tee pitatäyte: Silppua kaali. Valuta tonnikalat. Huuhtele ja kuivaa idut.
6. Tarjoile. Täytä pitaleivät kaalilla ja tonnikalalla.
Katso myös nämä reseptit:
Uunibataatti punajuuri-jogurttitäytteellä
Meksikolainen klassikko kevyemmin: kalatortilla ja tomaattisalsaa