Falacel-tacot

Muista aloittaa kokkaus edellisenä päivänä laittamalla kikherneet likoon, tai valitse kaupasta käyttövalmiit kikherneet säilykkeenä.

Neljälle

Falafelit

250 g kuivattuja kikherneitä

2 valkosipulinkynttä

kourallinen tuoretta persiljaa

1 ½ tl leivinjauhetta

3-4 rkl vehnäjauhoa

kasvisöljyä paistamiseen

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Jogurttikastike

300 g maustamatonta jogurttia

1 pieni nippu korianteria, käytä vain lehdet

 

Lisäksi

8 tortillalettua

1 iso avokado

1 iso punainen sipuli

125 g fetajuustoa

kourallinen salaattikrassia

1 lime

 

Ohje

1. Falafelit: liota kikherneitä yön yli runsaassa vedessä.

2. Seuraavana päivänä kuivaa herneet ja kaada isoon kulhoon. Lisää murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja. Murskaa sauvasekoittimella, kunnes pavut ovat rikkoontuneet mutta eivät täysin soseena.

3. Ripottele joukkoon leivinjauhe ja jauhot ja sekoita käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta helposti. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Muotoile falafel-taikinasta pyöryköitä.

5. Kaada valurautapannuun tai paksupohjaiseen kattilaan öljyä ainakin 8 sentin syvyydeltä ja kuumenna täydellä teholla.

6. Nostele varovasti  3–4 falafelia kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy ja peitä foliolla.

7. Jogurttikastike: Sekoita jogurtti ja korianterit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

8. Lämmitä tortillaletut kuivalla paistinpannulla (mikrokin käy). Asettele kaksi lettua limittäin yhdeksi isommaksi tortillaksi.

9. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi. Levitä päällimmäisen letun päälle jogurttikastiketta, avokadokuutioita, falafel-pyöryköitä, sipulilohkoja, murskattua fetaa ja silputtua salaattikrassia.

10. Tarjoile tortillat limelohkojen ja ylimääräisten falafelien kanssa.

 Ravintosisältö:

Energiaa 775 kcal/annos

Proteiinia 22,0 g

Hiilihydraattia 74,5 g

Sokeria 4,2 g

Rasvaa 44,8 g, josta tyydyttynyttä 11,1 g

Kuitua 10,2 g

Suolaa 1,8 g

Lue myös:

Gluteenittomat kaurafalafelit

Mungpapuletut ankanlihalla täytettynä

Wrapit katkarapu-mangotäytteellä