Muista aloittaa kokkaus edellisenä päivänä laittamalla kikherneet likoon, tai valitse kaupasta käyttövalmiit kikherneet säilykkeenä.
Neljälle
Falafelit
250 g kuivattuja kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa
1 ½ tl leivinjauhetta
3-4 rkl vehnäjauhoa
kasvisöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
Jogurttikastike
300 g maustamatonta jogurttia
1 pieni nippu korianteria, käytä vain lehdet
Lisäksi
8 tortillalettua
1 iso avokado
1 iso punainen sipuli
125 g fetajuustoa
kourallinen salaattikrassia
1 lime
Ohje
1. Falafelit: liota kikherneitä yön yli runsaassa vedessä.
2. Seuraavana päivänä kuivaa herneet ja kaada isoon kulhoon. Lisää murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja. Murskaa sauvasekoittimella, kunnes pavut ovat rikkoontuneet mutta eivät täysin soseena.
3. Ripottele joukkoon leivinjauhe ja jauhot ja sekoita käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta helposti. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Muotoile falafel-taikinasta pyöryköitä.
5. Kaada valurautapannuun tai paksupohjaiseen kattilaan öljyä ainakin 8 sentin syvyydeltä ja kuumenna täydellä teholla.
6. Nostele varovasti 3–4 falafelia kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy ja peitä foliolla.
7. Jogurttikastike: Sekoita jogurtti ja korianterit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Lämmitä tortillaletut kuivalla paistinpannulla (mikrokin käy). Asettele kaksi lettua limittäin yhdeksi isommaksi tortillaksi.
9. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi. Levitä päällimmäisen letun päälle jogurttikastiketta, avokadokuutioita, falafel-pyöryköitä, sipulilohkoja, murskattua fetaa ja silputtua salaattikrassia.
10. Tarjoile tortillat limelohkojen ja ylimääräisten falafelien kanssa.
Ravintosisältö:
Energiaa 775 kcal/annos
Proteiinia 22,0 g
Hiilihydraattia 74,5 g
Sokeria 4,2 g
Rasvaa 44,8 g, josta tyydyttynyttä 11,1 g
Kuitua 10,2 g
Suolaa 1,8 g
Lue myös:
Mungpapuletut ankanlihalla täytettynä
Wrapit katkarapu-mangotäytteellä