Meksikolainen klassikko kevyemmin: kalatortilla ja tomaattisalsaa

Valmista meksikolainen tortilla kevyemmin ja täytä se paistetulla kalalla.

Neljälle

Kalatortillat, avokadoa ja tomaattisalsaa

8 punakampelafileetä 
(tai muuta valkoista kalaa)

½ sitruunan mehu

suolaa ja pippuria

voita tai öljyä uunivuokaan

2–3 kypsää avokadoa

½ sitruunan mehu

Tomaattisalsa:

1 iso vihreä chili

1 punasipuli

½ kurkkua

4 tomaattia

¼ dl sitruunamehua

½ dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

rapeaa salaattia

8 maissitortillaa

tuoretta korianteria

Näin valmistat:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kieritä kalafileet rullalle, ripottele päälle sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Nosta rullat voidellulle uunivadille, peitä foliolla ja paista uunissa 12–14 minuuttia.

3. Puolita avokadot, poista kivi ja kaiva sisus lusikalla irti kuoresta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle sitruunamehua.

4. Tee tomaattisalsa: Puhdista chilit ja poista siemenet, kuori punasipuli. Silppua molemmat.

5. Huuhtele kurkku ja tomaatit, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, kurkku, punasipuli, chili, sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Tarjoile: Huuhtele ja kuivaa salaatti. Lämmitä tortilloita hetki uunissa. Annostele päälle salaattia, paistettua punakampelaa, avokadoa ja tomaattisalsaa. Koriste korianterin lehdillä.

 

Katso myös:

Wrapit katkarapu-mangotäytteellä

Raikas sitruunaturska ja pastasalaattia

Lohisalaatti aasialaisittain

Teksti Miia Vähähyyppä
Resepti ja kuvat Femina