Valmista meksikolainen tortilla kevyemmin ja täytä se paistetulla kalalla.
Neljälle
Kalatortillat, avokadoa ja tomaattisalsaa
8 punakampelafileetä (tai muuta valkoista kalaa)
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
voita tai öljyä uunivuokaan
2–3 kypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
Tomaattisalsa:
1 iso vihreä chili
1 punasipuli
½ kurkkua
4 tomaattia
¼ dl sitruunamehua
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun:
rapeaa salaattia
8 maissitortillaa
tuoretta korianteria
Näin valmistat:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kieritä kalafileet rullalle, ripottele päälle sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Nosta rullat voidellulle uunivadille, peitä foliolla ja paista uunissa 12–14 minuuttia.
3. Puolita avokadot, poista kivi ja kaiva sisus lusikalla irti kuoresta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle sitruunamehua.
4. Tee tomaattisalsa: Puhdista chilit ja poista siemenet, kuori punasipuli. Silppua molemmat.
5. Huuhtele kurkku ja tomaatit, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, kurkku, punasipuli, chili, sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile: Huuhtele ja kuivaa salaatti. Lämmitä tortilloita hetki uunissa. Annostele päälle salaattia, paistettua punakampelaa, avokadoa ja tomaattisalsaa. Koriste korianterin lehdillä.
Katso myös:
Wrapit katkarapu-mangotäytteellä