Tonnikala-edamamesalaatti

Purkkitonnikalasta syntyy passelia arkiruokaa.

Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia

2 sydänsalaattia
kipollinen muita salaatinlehtiä
200 g edamamepapuja
1 pieni fenkoli
4 munaa
2 purkkia tonnikalaa
Kastike
½ dl oliiviöljyä
1 rkl dijoninsinappia
½ sitruunan mehu

1. Huuhtele, revi ja sekoita salaatit. Kumoa jäiset edamamepavut kulhoon, kaada kiehuva vesi niiden päälle ja viiden minuutin kuluttua kaada vesi pois.

2. Puhdista fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet jääveteen kymmeneksi minuutiksi kunnes ne käpertyvät ja muuttuvat rapsakoiksi.

3. Keitä munat koviksi. Sekoita salaatti, pavut ja fenkoli. Valuta neste tonnikalapurkista ja murenna kala salaatin sekaan. Kuori ja puolita munat.

4. Sekoita öljy, sinappi ja sitruunamehu ja valuta kastike salaatin sekaan.

 

Lue myös:

Papukvinoakulho

Lohisalaatti aasialaisittain

Ruokaisa kana-perunasalaatti

resepti ja kuva toimittanut Mad ja Spis bendre Miia Vähähyyppä