Kvinoassa on mukavasti proteiinia ja gluteenittomana se sopii moneen ruokavalioon.
Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
3,5 dl huuhdeltua kvinoaa
4 munaa
3 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
300 g lehtikaalta
1 pieni nippu minttua
300 g härkäpapuja pakkasesta
6–8 retiisiä
reilu ½ dl kuivattuja karpaloita
100 g fetajuustoa
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kippaa kvinoa kattilaan, lisää 7 ½ dl vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 20 minuuttia.
2. Kun kvinoa on kypsää, lisää niiden sekaan kattilaan sulatetut härkäpavut. Peitä kannella.
3. Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori.
4. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää revitty lehtikaali ja minttu kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kvinoa haarukalla ilmavaksi, ja sekoita kvinoa sekä härkäpavut kastikkeen sekaan. Lisää viipaloidut retiisit, karpalot, murusteltu feta, suola ja pippuri. Sekoita.
6. Jaa annokset kulhoihin. Halkaise munat ja nosta annosten päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi suolaa ja pippuria.
Ravintosisältö / annos
623 kaloria
26 g proteiinia
80 g hiilihydraatteja
22 g sokeria
26 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7 g
8 g kuitua
0,8 g suolaa