Kvinoaa, papuja, lehtikaalta, kananmunaa ja fetaa eli kivasti proteiinia, hiilareita ja lehtivihreää.

Papukvinoakulho

Kvinoassa on mukavasti proteiinia ja gluteenittomana se sopii moneen ruokavalioon.

Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia

Ainesosat:

3,5 dl huuhdeltua kvinoaa

4 munaa

3 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

300 g lehtikaalta

1 pieni nippu minttua

300 g härkäpapuja pakkasesta

6–8 retiisiä

reilu ½ dl kuivattuja karpaloita

100 g fetajuustoa

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

1. Kippaa kvinoa kattilaan, lisää 7 ½ dl vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 20 minuuttia.

2. Kun kvinoa on kypsää, lisää niiden sekaan kattilaan sulatetut härkäpavut. Peitä kannella.

3. Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori.

4. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää revitty lehtikaali ja minttu kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.

5. Sekoita kvinoa haarukalla ilmavaksi, ja sekoita kvinoa sekä härkäpavut kastikkeen sekaan. Lisää viipaloidut retiisit, karpalot, murusteltu feta, suola ja pippuri. Sekoita.

6. Jaa annokset kulhoihin. Halkaise munat ja nosta annosten päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi suolaa ja pippuria.

Ravintosisältö / annos

623 kaloria

26 g proteiinia

80 g hiilihydraatteja

22 g sokeria

26 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7 g

8 g kuitua

0,8 g suolaa

Teksti Stockfood/Miia Vähähyyppä