Tuttu lohisalatti uusin maustein on arjen luksusta.
4 annosta
Ainekset:
75 ml tummaa soijakastiketta
2 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl fariini- tai ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
n. 500 g nahatonta ja ruodotonta lohta fileenä
400 g täysjyväspagettia
300 g soijapapuja (pakaste)
150 g tuoretta retiisiä
ruohosipulia
2 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
pippuria myllystä
Näin valmistuu lohisalaatti:
1. Sekoita kulhossa soijakastike, kuuma vesi, sokeri, viinietikka, 1 rkl seesamiöljyä ja murskattu valkosipuli. Lisää joukkoon paloiteltu lohi ja sekoita varovasti. Siirrä jääkaappiin hetkeksi.
2. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi (al dente).
3. Kypsennä soijapavut höyryssä niin, että ne jäävät napakoiksi.
4. Kypsennä marinoitunut lohi grillissä tai pannulla. Käännä kerran paistamisen aikana. Siirrä kypsä kala jäähtymään.
5. Leikkaa retiisit ensin puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipuli. Asettele spagetti, pavut ja retiisit lautasille. Nostele päälle lohi ja viimeistele ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä.
Lohisalaatin ravintosisältö:
Energiaa 775 kcal/annos
Proteiinia 47 g
Hiilihydraattia 86 g
Sokeria 11 g
Rasvaa 28 g josta tyydyttynyttä 6 g
Kuitua 9 g
Suolaa 0,2 g
Katso myös nämä herkulliset reseptit:
Minttuinen lohi-mansikkasalaatti
Raikas sitruunaturska ja pastasalaattia
Nuudeli-rapusalaatti