Ruokaisa kana-perunasalaatti

Punaiset perunalajikkeet tuovat väriä, mutta muutkin perunat käyvät tähän kylläisenä pitävään perunasalaattiin.

4 annosta

Ainekset:

500 g pieniä perunoita (miel. punainen jauhoinen lajike, esim. Rosamunda, Puikula)

1 iso kesäkurpitsa

400 g tuoretta tai säilykeparsaa

4 rkl oliiviöljyä

4 kpl pientä nahatonta kananrintaa

400 g fusillipastaa

1 nippu tuoretta basilikaa

suolaa

pippuria myllystä

Ohje:

1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja viipaloi neljään osaan.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilma 180 asteeseen).

3. Leikkaa kesäkurpitsa vinoiksi viipaleiksi. Katkaise tuoreesta parsasta kova kanta pois. Sekoita perunat, kesäkurpitsat ja parsat ja lisää puolet öljystä ja pippuria.

4. Paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat ruskeita reunoiltaan.

5. Suolaa kanat kevyesti ja mausta pippurilla. Kuumenna loput öljystä pannulla. Lisää kokonaiset kanapalat pannulle ja paista 12–15 minuuttia välillä käännellen, kunnes liha on ruskistunut ja kypsää.

6. Poista pannu liedeltä ja peitä foliolla. Voit myös ruskistaa nopeasti lihat pannulla ja kypsentää sitten uunivuoassa 220 asteessa noin 10–15 minuuttia.

7. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi (al dente). Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä.

8. Sekoita pasta ja paahdetut vihannekset ja jaa lautasille. Leikkaa kana viipaleiksi ja nostele pasta-vihannessekoituksen päälle. Viimeistele annokset basilikanlehdillä.

Ravintosisältö:

Energiaa 752 kcal/annos

Proteiinia 48 g

Hiilihydraattia 98 g

Sokeria 4 g

Rasvaa 21 g, josta tyydyttynyttä 4 g

Kuitua 9 g

Suolaa 1 g

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Värikäs nuudeli-kanasalaatti

Kanaa, mangoa ja vihanneksia

 

Resepti ja kuva StockFood/Tekstikuva