12 kappaletta, 3 tuntia 10 minuuttia
Sämpylät
10 dl sämpyläjauhoja
1 ¼ tl suolaa
40 g hiivaa
2 tl hunajaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl korianterinsiemeniä
3 rkl timjamin lehtiä
Rahkalevite
400 g rahkaa
2 rkl krassisilppua
1 rkl timjamin lehtiä
suolaa, mustapippuria
Valmistusohje:
1. Yhdistä jauhot ja suola leivonta-alustalle keoksi. Tee keon keskelle kolo. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy. Kaada pikkuhiljaa vesiseosta jauhokeon keskellä olevaan koloon ja ryhdy alustamaan taikinaksi. Lisää korianterinsiemenet ja timjamin lehdet alustuksen alkuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on elastista.
2. Laita taikina voideltuun kulhoon kohoamaan pyyhkeen alle noin 1,5 tunniksi. Kumoa sitten taikina leivonta-alustalle ja vaivaa ylimääräinen ilma pois taikinasta. Jaa 12 osaan ja pyöräytä sämpylöiksi. Aseta sämpylät uunipellille, peitä ja kohota 30 minuuttia.
3. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele kohonneet sämpylät vedellä. Paista kypsiksi 25−30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita. Siirrä sämpylät uuniritilälle jäähtymään.
4. Tee rahkalevite: Silppua timjamin lehtiä ja krassi. Sekoita silppu rahkan joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile sämpylöiden kanssa.
Katso myös nämä reseptit: