Rapea kukkakaalisalaatti ja chilivinegretti

Tämä salaatti on pirteä lisuke aterian kylkeen!

Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia

1 iso kukkakaali
½ granaattiomena
75 g hasselpähkinöitä
kourallinen persiljaa
kourallinen mintunlehtiä
halutessasi vähän rucolaa

Chilivinegretti

1 valkosipulinkynsi
1 punainen tuore chili
¼ dl valkoista balsamietikkaa
¼ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

hyvää leipää

1. Chilivinegretti: Kuori ja silppua valkosipuli. Puhdista ja silppua chili. Sekoita valkosipuli ja chili balsamietikan, öljyn, suolan ja pippurin joukkoon.

2. Revi kukkakaali nupuiksi ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Nosta kukkakaalit kulhoon ja kaada chilivinegretti päälle.

3. Leikkaa granaattiomena neljään osaan ja kaiva siemenet ulos. Irrota valkoiset kalvot.

4. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla. Hiero lämpimiä pähkinöitä leikkuulautaa vasten, kunnes ruskeat kuoret irtoavat. Rouhi pähkinät.

5. Huuhtele, kuivaa ja silppua persilja ja minttu. Huuhtele ja kuivaa rucola. Sekoita persilja ja minttu kukkakaalin sekaan. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet, hasselpähkinät ja rucola.

6. Tarjoile salaatti lämpimän leivän kera.

Lue myös:

Ruokaisa kana-perunasalaatti

Savoijinkaalta ja mantelikastiketta

Papukvinoakulho

resepti ja kuva toimittanut spis bendre ja mat magasinet Miia Vähähyyppä