Savoijinkaalta ja mantelikastiketta

Anjovis tuo
 tähän lisukesalaattiin suolaisen maun.

Neljälle

1/2 savoijinkaali
60 g manteleita
150 g goudaa
2 valkosipulinkynttä
2 munankeltuaista
2 anjovisfileetä
1 tl dijoninsinappia
2 dl oliiviöljyä
2 tl worcesterkastiketta

1. Huuhtele ja leikkaa kaali hienoksi. Rouhi mantelit.

2. Höylää juustosta isoja hiutaleita, säästä vähän koristeeksi. Sekoita juustohiutaleet, kuoritut valkosipulinkynnet, keltuaiset, anjovikset ja sinappi tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää öljyä ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes koostumus muistuttaa majoneesia. Lisää worcesterkastike.

3. Kääntele kastike savoijinkaalin joukkoon. Ripottele päälle mantelit ja loput juustosta.

 

Kokeile myös näitä:

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Papukvinoakulho

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla

Resepti ja kuva Mad & Bolig, Spis bedre