Pinaatti-kvinoapyörykät ja kesäkurpitsa-tsatsiki

Kvinoapyörykät maistuvat tortilloissa maukkaan tsatsikin kanssa.

Kvinoapyörykät

Neljälle

75 g kvinoaa
300 g pakastepinaattia
1 tölkki kikherneitä
1 kourallinen tuoretta persiljaa
2 rkl tahinia
puolikkaan sitruunan kuori
1 tl kuminaa
1 muna
(valitsemiasi jauhoja)
suolaa ja pippuria

Tsatsiki

1 kesäkurpitsa
250 g kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 nippu tilliä
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

tortillalättyjä
salaatinlehtiä

1. Huuhtele kvinoa kylmässä vedessä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

2. Sulata pinaatti ja purista ylimääräinen vesi pois. Huuhtele kikherneet, pilko persilja.

3. Sekoita pinaatti, kikherneet ja persilja tehosekoittimessa. Lisää tahini ja raastettu sitruunankuori, kumina ja muna ja sekoita vielä hetken.

4. Lisää joukkoon kvinoa. Lisää vettä tai jauhoja seokseen, jos tarvis. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tee massassa pieniä palloja ja paista ne rapeiksi öljyssä molemmilta puolilta.

6. Kuori ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita joukkoon jogurtti, murskattu valkosipuli ja pilkottu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Lämmitä tortillat ja revi salaatinlehdet. Kääräise tortillojen sisään kasvispyörykät, tsatsiki ja salaatti.

 

Katso myös nämä reseptit:

Gluteenittomat kaurafalafelit

Siemenpyörykät chiasta ja kvinoasta

Wrapit katkarapu-mangotäytteellä

 

Resepti ja kuva Mad & Bolig, Spis bedre