Siemenpyörykät chiasta ja kvinoasta

Tämä annos passaa vegaanillekin.

Neljälle, 1 h 40 min

Ainesosat:

3 isoa perunaa kuorittuina ja kuutioituina

½ tl juustokuminaa

½ tl korianteria

2 rkl korppujauhoja

4 rkl chiansiemeniä

175 g kvinoaa

5 dl kasvislientä

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

2 rkl oliiviöljyä

200 g babypinaattia

1 pieni kourallinen persiljaa

Valmistusohje:

1. Pyörykät: Keitä perunakuutiot kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.

2. Lisää perunakuutioiden sekaan mausteet, korppujauhot ja chiansiemenet. Muussaa perunat ja sekoita hyvin.

3. Huuhtele ja valuta kvinoa kuivaksi. Paahda pannulla koko ajan sekoittaen.

4. Kaada kvinoan päälle kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.

5. Yhdistä kvinoa ja perunamuussi hyvin sekoittaen. Lisää korppujauhoja, jos seos on liian tahmaista. Lisää tarvittaessa mausteita.

6. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla.

7. Ota taikinasta ruokalusikallisia ja muotoile pyöryköiksi kosteiden käsien välissä. ­Asettele pyörykät pellille ja voitele ­öljyllä.

8. Paista 20 minuuttia. Käännä pyörykät ympäri puolivälissä paistoaikaa. Jäähdytä.

9. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmölle. Lisää pinaatti, reilu ripaus suolaa ja pirskottele päälle vettä.

10. Peitä kannella ja paista

muutama minuutti, kunnes ­pinaatit kuivuvat kasaan. Jaa ­lautasille.

11. Tarjoile kvinoapyörykät pinaatin ja persiljanlehtien kanssa.

Ravintosisältö

energiaa 513 kcal/annos

proteiinia 14 g

hiilihydraattia 68 g

sokeria 4 g

rasvaa 19 g,

josta tyydyttynyttä 2 g

kuitua 15 g

suolaa 1 g

Teksti StockFood/Tekstikuva