Kokeile rapeita ja gluteenittomia falafeleja, jotka yhdistävät suomalaisen superviljan ja itämaiset maut.
Kotimainen kaura on terveysvaikutuksiltaan aikamoinen kultajyvä. Siinä on paljon kivennäisaineita, proteiinia ja A- ,E- ja K-vitamiineja. Lisäksi maha tykkää kaurasta, sillä kaura tasapainottaa hapanta vatsaa. Lisäksi se estää kolesterolin imeytymistä kehoon.
Kaurafalafelit
Ainekset:
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
0,5 dl gluteenitonta kauralesettä
0,4 dl gluteenitonta kaurarouhetta
1 dl paahdettua sipulirouhetta
34 g kikhernejauhoa
2 rkl seesamtahnaa
1 tl suolaa
1–2 tl juustokuminaa
4 dl kuumaa vettä
Ohje:
Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Muotoile käsin falafelpyöryköiksi ja kypsennä joko 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai pannulla öljyssä, kunnes pinta saa kauniin värin.
Lue myös: