Gluteenittomat kaurafalafelit

Kokeile rapeita ja gluteenittomia falafeleja, jotka yhdistävät suomalaisen superviljan ja itämaiset maut.

Kotimainen kaura on terveysvaikutuksiltaan aikamoinen kultajyvä. Siinä on paljon kivennäisaineita, proteiinia ja A- ,E- ja K-vitamiineja. Lisäksi maha tykkää kaurasta, sillä kaura tasapainottaa hapanta vatsaa. Lisäksi se estää kolesterolin imeytymistä kehoon.

Kaurafalafelit

Ainekset:

2 dl gluteenitonta kaurajauhoa

0,5 dl gluteenitonta kauralesettä

0,4 dl gluteenitonta kaurarouhetta

1 dl paahdettua sipulirouhetta

34 g kikhernejauhoa

2 rkl seesamtahnaa

1 tl suolaa

1–2 tl juustokuminaa

4 dl kuumaa vettä

Ohje:

Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Muotoile käsin falafelpyöryköiksi ja kypsennä joko 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai pannulla öljyssä, kunnes pinta saa kauniin värin.

 

Lue myös:

Energiapallot viikunasta ja saksanpähkinästä

Snickerspallot

Treenaajan paras välipala – tee itse proteiinipatukat

Teksti Johanna Yrjölä
Kuvat Fotolia
Resepti Myllärin